1980 Chevrolet Camaro Z/28

Še nekaj let nazaj si nisem niti predstavljal, da bom lahko to še kdaj zapisal: a dejstvo je, da smo v obdobju, ko cene bencina počasi padajo. Če se to zaradi množice dajatev v Sloveniji ne opazi tako očitno, pa cene že čez mejo pokažejo čisto drugačno sliko. In kdaj bi lahko bil boljši čas, da si omislite čistokrvni ameriški muscle car, kot je to zdaj?

1980 Chevrolet Camaro Z28 5.7 - Ljubljana, Slovenija

Camaro Z/28 spada med bolj priljubljene starodobne ameriške “muscle car”, ki so bili kadarkoli proizvedeni. Chevrolet ga je v svoji prodajni brošuri opisal z besedami: “Camaro Z/28 je eleganten avtomobil, ki je zaradi svežega oblikovalskega stila videti odlično, vozniku pa ob vožnji ponuja neizmerno veselje”. A z eleganco danes poimenujemo povsem drugačne avtomobile, zato bi 1980 Camaro Z/28 lažje opisal z besedama “robusten športnik”. Letnik 1980 na pokrovu motorja nosi značilen “zajemalec zraka”, ki se mu pri polnem plinu odprejo lopute ter zajamejo zrak za dodatno hlajenje motorja.

V Ljubljani se prodaja 1980 Chevrolet Camaro Z28 s 5,7-litrskim V8 motorjem s 190kW/259KM. Avtomobil v oranžni barvi je bil pred kratkim obnovljen ali pa je njegov lastnik zanj res vzorno skrbel, saj fotografije zunanjosti kot tudi notranjosti nakazujejo na lepo ohranjen ameriški starodobnik. Cena mišičnjaka kot tudi ostali podrobnejši podatki niso dostopni. Če vas avtomobil zanima, boste morali stopiti v stik s prodajalno rabljenih avtomobilov iz Ljubljane. Njihovi kontaktni podatki so zapisani v izvirnem oglasu na avto.net


1980 Chevrolet Camaro Z/28 5.7 - Ljubljana, Slovenija

Zapis ni vezan na aktualnost izvirnega oglasa. Vir: avto.net
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja