Audi RS3 Sportback

K Avtokozmetiki MP je pred časom zapeljal popolnoma novi Audi RS3 Sportback v fantastični Sepang blue pearl barvi. Avtomobil z le tisoč prevoženimi kilometri, ki je hkrati prvi novi RS3 v Sloveniji, je bil deležen poliranja vseh površin ter keramične zaščite Cquartz Finest.

Audi RS3 Sportback - Avtokozmetika MP, Slovenija

Audi RS3 Sportback temelji na tretji generaciji Audi A3, ki se je na trgu pojavil v letu 2013. Poganja ga najzmogljivejši 2,5-litrski audijev petvaljnik, ki v novem RS3 proizvede 226kW/362KM in 465 Nm navora, ki je na voljo že pri 1650 do 5500 vrtljajih. V primerjavi s svojim predhodnikom proizvede 17 KM in 15 Nm navora več.

Pri novincu pa ni pomembna le večja moč, saj mu precej zmanjšali tudi težo. Nemec tako tehta le 1.520 kilogramov, kar je 55 kg manj kot pri predhodniku. Rezultat je pospešek z mesta do 100 km/h v 4,3 sekunde, najvišja hitrost pa je omejena na nemških 250 kilometrov na uro. To je moč nadgraditi na 280 km/h. Za tiste, ki bi RS3 radi zapeljali po malce bolj divjih zavojih, so na voljo tudi sprednje keramične zavore, ki znatno povečajo zavorni učinek. Prej omenjeni 2,5-litrski motor je preko sedem-stopenjskega S-tronic menjalnika z dvojno sklopko povezan z legendarnim Quattro pogonom na vsa štiri kolesa. Za izrazito športnost so avtomobil tudi znižali ter vgradili magnetic ride / prilagodljivo vzmetenje. Športni RS izpušni sistem z dvojnima zaključkoma lahko voznik po potrebi zapira ali odpira ter zvok prilagaja po svojih željah; od dokaj umirjene do glasne kričeče vožnje, ki pride do pravega izraza v nižji prestavi in v predorih.

Obširnejša fotogalerija je na voljo na facebook strani Avtokozmetika MP

Fotografije: Avtokozmetika MP
Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja