Ford Mustang

Ford je na “Dnevu fordovih novosti” na Vranskem slovenski javnosti končno predstavil težko pričakovanega Ford Mustanga. Pri fordu so že pred časom napovedali, da bo nova generacija legendarnega “mišičnjaka” prvič v njegovi dolgi, 50-letni zgodovini voljo na evropskih tleh. Zdaj so divjega ameriškega žrebca izpustili tudi na slovenske ceste.

Ford Mustang v Sloveniji

Avtomobil je možno naročiti v dveh motornih različicah. Šibkejši Mustang z 2.3-litrskim EcoBoost motorjem bo moral voznika zadovoljiti s 231kW/314KM, medtem ko se bo lahko kupec GT različice razveselil mogočnega 5.0-litrskega V8 motorja (308kW/418KM). Brutalni GT, z izjemno zvočno podlago, do stotice pospeši v manj kot petih sekundah, dobrih šest sekund pa za enako hitrost zadošča šibkejšemu modelu z EcoBoost motorjem. Najvišja hitrost slednjega je 234 km/h, medtem ko GT potegne vse do 250 km/h. Kupec lahko izbira med šeststopenjskim ročnim ali avtomatskim menjalnikom, vse pa je možno kombinirati z Fastback (coupe) ali Convertible (kabriolet) karoserijsko različico.

Kaj pa cene na slovenskem trgu? Za vstop v svet mustangov boste morali odšteti od 38.000 € za osnovno različico, pa vse do 63.000 € za brezstrešno GT različico s samodejnim menjalnikom. Podrobnejši cenik si oglejte tukaj! Čeprav prednaročila že potekajo, boste morali lastniki na svojega novega lepotca še nekoliko počakati. Čakalna doba znaša 8 mesecev.

Zanimivost: Glavni krivec za zunanjo podobo ameriškega športnika je Bosanec Kemal Curić, rojen leta 1978 v Sarajevu. Med vojno v Bosni in Hercegovini je pobegnil v nemški Dortmund, kjer je na Univerzi Wuppertal diplomiral iz industrijskega oblikovanja. Za ford je pričel delati leta 2004. Po nekaj manjših, a uspešnih projektih pa se je preselil v ameriški Dearborn, kjer je postal vodilni oblikovalec novega Ford Mustanga.

Starejšo različico Mustanga GT smo že vozili. Preberi test.
Istega dne kot “Dan fordovih novosti” je v Ljubljani potekal “Piston Riot – srečanje ameriških avtomobilov”. Obiskali smo tudi to prireditev ter ujeli nekaj legendarnih ameriških V8 avtomobilov. Preveri tukaj!

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja