Audi RS6 Performance v salonu Porsche Verovškova

V ljubljanskem salonu Audi na Verovškovi so ob bok novega Audi R8 V10 Plus postavili tudi najnovejši RS6 Performance. Podatki 0-100 km/h v 3,7 sekunde, 0-200 km/ v 12,1 sekunde ter končna hitrost pri 305 kilometrih na uro so dovolj zgovorni.

Audi RS6 Performance - Porsche Verovskova Ljubljana, Slovenija

Za vse, ki jim RS6 ni dovolj, so v audijeve prodajne kataloge umestili še močnejši Audi RS6 Performance, ki ima kar 33 kilovatov več moči od “običajnega” RS6. Avtomobil poganja najmočnejši agregat do zdaj, prisilno polnjeni 4,0-litrski TFSI V8 z močjo 445kW/605KM. Motor lahko s funkcijo overboost začasno zagotovi tudi do 750 Nm navora. Nove moči so zagotovili z nadgradnjo motorja, ki je obsegala vgradnjo posebnega krmilnika motorja za večje število vrtljajev in višji polnilni tlak. Hkrati so s sistemom Audi COD poskrbeli tudi za nižjo povprečno porabo goriva; pri delni obremenitvi namreč delujejo le štirje od osmih valjev.
Moč se na stalni štirikolesni pogon Quattro prenaša preko serijskega 8-stopenjskega menjalnika, ki ga lahko voznik preko prestavne ročice ali tipk na večfunkcijskem športnem volanu upravlja tudi ročno. Quattro preko sredinskega diferenciala omogoča, da se moč in navor razporedita po potrebi: 40 odstotkov na sprednji in 60 odstotkov na zadnji kolesni par, po potrebi pa tudi le na posamezno kolo.

Kaj pa cena? Na facebook strani Porsche Inter Auto Slovenija sporočajo, da je avtomobil že prodan, cena takšnega modela pa znaša 190.000 evrov. Cena osnovnega RS6 Performance v Nemčiji: 117.000 evrov.


Audi RS6 Performance - Porsche Verovskova Ljubljana, Slovenija

Foto: Porsche Inter Auto Slovenija
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja