Porsche 911 GT3 RS / Salon Porsche Ljubljana

O dveh Porsche 911 GT3 RS sem pisal kmalu po tem, ko sta lani prispela v Slovenijo. V tokratnem prispevku prilagam galerijo svojih fotografij, ki sem jih posnel med obiskom salona Porsche v Ljubljani. Novi GT3 RS z velikim, lahko mu rečem kar krilom ter ostalimi dirkaškimi detajli, v živo deluje še bolj impresivno.

2015 Porsche 911 GT3 RS - Ljubljana, Slovenija

Kot vam je že znano, se v zadku, po mnenju mnogih najatraktivnejšega aktualnega porscheja, skriva novi atmosferski 4.0-litrski V6 motor, ki premore slabih 500 “konjev” oz. 386 kW pri 8.250 vrtljajih na minuto. Moč se preko sedem-stopenjskega menjalnika PDK z dvojno sklopko prenaša na zadnji kolesni par. Njegova končna hitrost znaša izjemnih 310 km/h. Slabo ni niti pospeševanje na kratke razdalje: 100 km/h z mesta doseže v 3,3 sekunde, 200 km/h v 10,9 sekunde. Povedano na kratko: odlično dirkaško orodje iz Stuttgarta.

GT3 RS z dodatnim dirkaškim paketom club sport v Sloveniji stane tudi do 290 tisoč evrov. Paket club sport vključuje varnostno kletko, šesttočkovne varnostne pasove in gasilni aparat. V Slovenijo več devetstoenajstic z dodano oznako GT3RS verjetno ne bo, saj je slovenski uvoznik prodal oba avtomobila, ki sta bila namenjena slovenskemu trgu.

Fotografije: Tadej Tomc
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja