24. Avtomobilski salon Slovenije – Ljubljana 2017

V Slovenijo se po dolgih 11. letih vrača avtomobilski salon. Med 27. marcem in 2. aprilom se bo ta odvijal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Avtomobilski salon Slovenije

Slovenci smo lačni avtomobilizma, kar so spoznali na Trgovinski zbornici Slovenije – sekcija za motorna vozila in Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki po 11. letih suše družno pripravljata največji letošnji dogodek s področja avtomobilizma v Sloveniji.

Direktor Gospodarskega razstavišča mag. Iztok Bricl je naštel še nekaj ključnih dejavnikov, ki so botrovali k organizaciji avtomobilskega salona: »Odlična izkušnja organizatorjev iz Zagreba, kjer je salon lani spomladi privabil 100.000 obiskovalcev ter rast prodaje avtomobilov v Sloveniji, ki raste že zadnji dve leti. Organizatorji smo si enotni v tem, da si ljudje želijo videti nove avtomobile, da moramo zanje pripraviti zanimivo predstavitev, jim pokazati novosti tukaj, v Ljubljani.«

Kot so poudarili pri Sekciji za motorna vozila
: “Ključni namen avtomobilskega salona bo, da čim večjemu številu obiskovalcev, našim potencialnim kupcem, pokažemo široko paleto novih vozil, ki jih tržimo, ter obenem na ta način širši javnosti posredujemo močno pozitivno sporočilo, da smo prešli najbolj težavno obdobje ekonomske recesije.”. Organizator pričakuje okoli 100 tisoč obiskovalcev.

OBSEJEMSKI PROGRAM

Obiskovalcem bo na voljo bogat obsejemski program.

V sodelovanju z medijskim partnerjem Avtomobilnost RTV SLO bodo predstavili nekaj izvirnih dodatnih sejemskih vsebin; tehnični paviljon, tematsko vodeni ogledi posameznih razstavnih prostorov ter strokovne razprave z različnih področij avtomobilizma in mobilnosti.

Na tehničnem paviljonu bo vsak dan potekalo več debat s strokovnjaki z različnih področij, od izbranih varnostih sistemov, različnih pristopih do oblikovanja kabinske prostornosti, akustike, aerodinamike, do izbire primernega vozila. Med strokovnimi sogovorniki bodo tako predstavniki posameznih avtomobilskih znamk in različni neodvisni strokovnjaki.

Vodeni tematski ogledi so oblikovani po potrebah, trendih in željah novodobnega kupca avtomobila. Kupci in tisti, ki jih avtomobili zanimajo, se bodo lahko ob določenih urah pridružili avtomobilskemu kustosu, ki bo skupaj s prijavljenimi obiskovalci na izbranih razstavnih prostorih v praksi opisal in prikazal posamezne vidike izbranih vozil, od ključnih elementov tipičnih družinskih avtomobilov, ki poskušajo vsak na svoj način zadovoljiti prostorsko praktične zahteve uporabnikov, do uporabnostnih vidikon multimedijskih vmesnikov ipd.

Strokovne razprave bodo namenjene splošni in strokovni javnosti. Izbrani strokovnjaki bodo predstavili svoja razmišljanja z različnih področji mobilnosti, ki bodo vključevala tako nove trende na področju električnih polnilnih postaj, novih ukrepov s področja prometne varnosti kot tudi oblikovanja nove dobe sobivanja avtomobila in človeka v velikih urbanih okoljih.

ODPIRALNI ČAS IN CENE VSTOPNIC

Salon se bo odprl 27. marca s terminom za novinarje in poslovno publiko (09:00 – 15:00). Za javnost bo veljal naslednji odpiralni čas:

Ponedeljek, 27.3.2017 – 15:00 – 20:00
Torek, 28.3.2017 – 15:00 – 20:00
Sreda, 29.3.2017 – 15:00 – 20:00
Četrtek, 30.3.2017 – 15:00 – 20:00
Petek, 31.3.2017 – 9:00 – 21:00
Sobota, 1.4.2017 – 9:00 – 21:00
Nedelja, 2.4.2017 – 9:00 – 21:00

Obiskovalci bodo za vstopnico odšteli 8 €. Popusta bodo deležni dijaki, študenti in upokojenci, ki bodo imeli za dva evra cenejšo vstopnico, torej 6 €. Družinska vstopnica bo stala 20 €, upoštevata pa se 2 odrasla in največ trije otroci. Otroci do sedmega leta starosti imajo v spremstvu odrasle osebe prost vstop.

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja