Alfa Romeo 4C

Italijanski športnik, ki tokrat ne nosi oznake Ferrari, Lamborghini ali Maserati, je še ena oblikovalska mojstrovina izpod spretnih rok inženirjev Alfe Romeo.

Model 4C, ki v resnici prihaja s proizvodnih trakov tovarne Maserati, je na vožnji po slikoviti italijanski pokrajini navdušil tudi kontroverznega angleža, Jeremy-ja Clarkson-a. Po zaslugi lahke gradnje iz ogljikovih vlaken avtomobil tehta le 895 kilogramov, zato zadaj nameščeni štirivaljnik s 1741 kubičnimi centimetri prostornine, ki s prilagodljivim krmiljenjem ventilov, neposrednim vbrizgavanjem goriva v valje in turbopuhalom dosega moč 173 kW, ti se na kolesa prenašajo prek menjalnika z dvojno sklopko na zadnji premi, z njimi nima težkega dela. Motor omogoča hitrosti do 258 km/h, magično stotico pa doseže v 4,5 sekunde.

Alfa Romeo 4C - Gorizia, Italia

Kljub omejitvam tovarne, ki lahko sestavi 3500 primerkov letno in dejstvu, da je bila prva serija petstotih avtomobilov v hipu razprodana, je slovenski uvoznik zagotovil vsaj eno italijansko lepotico, ki se nahaja na gorenjskem koncu Slovenije.

Alfa Romeo ponuja tudi različico brez strehe, ki na vožnji po Azurni obali vozniku ponuja še nekaj več užitka. Alfa Romeo 4C Spider je med drugim opremljen tudi z izpušnim sistemom Akrapovič.

Alfa Romeo 4C Spider

Fotografije sta prispevala @quanit92 in @mmarkelj

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja