Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio / Ljubljana, Slovenija

Giulia je ime, ki se je v preteklosti z velikimi črkami zapisalo v zgodovino te italijanske športne znamke. Danes pa je Giulia postala avtomobil, na katerem želijo Italijani postavljati svoje nove temelje. Seveda v pestri ponudbi ne manjka zmogljiva lepotica s prepoznavno štiriperesno deteljico.

“Lahko ji rečete kraljica odstavnih pasov, a meni srce prav vedno zaigra, ko se sprehodim mimo nje!”

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio skriva ferrarijevo srce, saj jo poganja v Maranellu razvit 2,9-litrski twin-turbo šestvaljni motor z neverjetnimi 375kW/510KM. Strastna Italijanka je tako deležna precej močnejše konjenice, kot jo premoreta njena glavna nemška konkurenta, BMW M3 in Mercedes-AMG C63 S. Vozniku kljub temu ni potrebno skrbeti za preveliko porabo goriva, saj elektronika izklaplja odvečne valje, ko ti niso potrebni. A kdo bi sploh želel, da ta lepotica ostane žejna?

Za pospešek do 100 km/h je potrebno 3,9 sekunde, njena končna hitrost pa je 307 kilometrov na uro!

A post shared by @slovenia_auto on

Avtomobil je na voljo s pogonom na zadnji kolesni par, moč pa se prenaša preko šeststopenjskega ročnega ali osemstopenjskega avtomatskega menjalnika. Voznik lahko izbira med štirimi opcijami načina vožnje: natural, dynamic, advanced efficient in race. Za še bolj športni občutek vožnje skrbi idealna razporeditev teže (50/50) ter ugoden koeficient zračnega upora, aktivni sprednji spojler za potisk k tlom pri višjih hitrostih ter nastavljivo podvozje. Še posebno aktiven je sistem za razporejanje vektorskega navora, ki navor motorja, glede na razmere na cestišču neprestano razporeja med posamičnimi kolesi.

In koliko je potrebno, da Giulia QV postane vaša nova ljubica? Od 94.990 evrov naprej …

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja