Alfa Romeo Giulia: slovenska predpremiera

Avto Triglav je novinarjem in najzvestejšim ljubiteljem italijanske znamke Alfa Romeo predpremierno predstavil težko pričakovano Giulio. Avtomobil, ki za celoten koncern Fiat pomeni novo upanje, bo na slovenske ceste uradno zapeljal v mesecu septembru, ko bodo znane tudi cene.

2017 Alfa Romeo Giulia - Ljubljana, Slovenija

Na začetku bodo Italijani ponujali dva nova dizelska multijet II motorja. Šibkejša različica bo na voljo z lahkim aluminijastim 2,2-litrskim motorjem s 150 KM in 380 Nm navora, močnejši pa bo s pomočjo turbopolnilnika ponudil 180 KM in 380 Nm navora. Bencinski del ponudbe bo sprva zastopala le športna verzija Quadrifoglio Verde. Giulia QV ima ferrarijevo srce, saj avtomobil pogana pri ferrariju razvit 2,9-litrski twin-turbo šestvaljni motor s 375kW/510KM.

Na predstavitvi sta sta bili predstavljeni tudi izvirni Giulii: izvedenka 1300 TI iz leta 1969 ter Giulia Super 1,3 iz leta 1973. Avtomobila sta del znamenitega, 13.695 kilometrov dolgega, relija starodobnikov Peking-Pariz, ki je v teh dneh potekal tudi v Sloveniji.

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja