Aston Martin DBS

Aston Martin DBS je še eden izmed tistih športnih avtomobilov te tradicionalne britanske znamke, ki je svojo pomembno vlogo odigral v akcijski filmski franšizi James Bond. Kot glavno prevozno sredstvo agenta 007 se je DBS izkazal v filmu Casino Royal iz leta 2006.

Aston Martin DBS - Ljubljana, Slovenija

Aston Martin je DBS kupcem uradno predstavil po zelo viharnem letu 2007, ko so se osvobodili jarma ameriškega Forda, končali proizvodnjo priljubljenega modela Vanquish ter zaprli eno izmed tovarn. Kljub slabi popotnici je Aston Martin odprl novo poglavje v svoji bogati zgodovini.

DBS je prišel kot ostrejša in športnejša nadgradnja modela DB9 in neposredna zamenjava Vanquish S, dotedanje zastavonoše znamke. Prestižno opremljenega športnika poganja 6-litrski V12 motor, ki lahko proizvede 380kW/517KM ter 570 Nm navora pri 5750 vrtljajih na minuto. Moč, ki se na podlago prenaša preko šeststopenjskega ročnega menjalnika, zagotavlja pospešek z mesta do stotice v 4,5 sekunde ter 305 km/h končne hitrosti.

Aston Martin DBS Volante
Brezstrešni DBS Volante z zložljivo platneno streho, ki se v prtljažnik zloži v 14. sekundah, je bil predstavljen leta 2009. Motor in zmogljivosti pri Volante ostajajo praktično enake.

Aston Martin DBS Volante - Portorož, Slovenija

Foto: Tadej Tomc & @tomleechan (instagram)
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja