Audi R8 V10 Plus / Ljubljana, Slovenija

Na Ljubljanskih ulicah ti lahko z malo sreče pot prekriža črn Audi R8 V10 Plus. Te R8 navdušuje ali audijeva značka morda le ni dovolj ekskluzivna za tovrstni tip avtomobila?

Audi R8 V10 Plus - Ljubljana, Slovenija

Po velikem uspehu prve generacije R8 (prodali so 28.600 enot), so pri audiju zasnovali povsem nov avtomobil, s katerim želijo pritegniti še širši krog kupcev. Na voljo sta dve motorni različici, ki sta skoraj identični motorju italijanskega bratranca, ki ga poznamo pod imenom Lamborghini Huracan. Na fotografijah se skriva močnejši model “Plus” s sredinsko postavljenim 5,2-litrskim V10 atmosferskim motorjem, ki premore 449kW/610KM ter 560 Nm navora pri 6.500 vrtljajih na minuto. Njegove zmogljivosti so navdušile vse, ki so se mu pustili zapeljati. Največja izmerjena hitrost znaša 330 kilometrov na uro (po neuradnih podatkih tudi do 340 km/h), z mesta do stotice pa pospeši v izjemne 3,2 sekunde.

Nič manj uspešen ni model s šibkejšo konjenico, ki ima na razpolago 397kW/540KM ter 540 Nm navora pri 6.500 vrtljajih na minuto. Ta 100 km/h doseže v 3,5 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 323 kilometrov na uro. Pri obeh različicah se moč na štirikolesni pogon prenaša preko posodobljenega 7-stopenjskega “S Tronic” menjalnika z dvojno sklopko. Izjemni pogon Quattro omogoča, da se vsi konji in navor po potrebi sprostijo na prednjem ali zadnjem kolesnem paru.

A photo posted by @slovenia_auto on

Foto instagram: @danstrajnar

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja