Audi RS6 Performance

O modrem Audi RS6 Performance iz salona na Verovškovi sem nedolgo nazaj že pisal pod rubriko avto oglasi. Avtomobil je bil prodan za vsaj 190.000 evrov. Na lep zimski dan ga je, še pred izročitvijo kupcu, pred salonom podjetja Kreativni najemi v Ljubljani ujel carspotter Simon.

2016 Audi RS6 Performance - Ljubljana, Slovenija

Audi RS6 Performance je namenjen voznikom, ki bi radi iz markantnega športnega karavana z izjemnimi zmogljivostmi iztisnili kar se da največ moči. Poganja ga najmočnejši agregat do zdaj, prisilno polnjeni 4,0-litrski TFSI V8 z močjo 445kW/605KM, ki je za 33 kilovatov močnejši od običajnega RS6. Podatki 0-100 km/h v 3,7 sekunde, 0-200 km/ v 12,1 sekunde ter končna hitrost pri 305 kilometrih na uro so ob tem dovolj zgovorni. Moč motorja so povečali z nadgradnjo, ki je obsegala vgradnjo posebnega krmilnika motorja za večje število vrtljajev in višji polnilni tlak. Hkrati so s sistemom Audi COD poskrbeli tudi za nižjo povprečno porabo goriva; pri delni obremenitvi namreč delujejo le štirje od osmih valjev.
Za stalni stalni štirikolesni pogon skrbi legendarni Quattro, na katerega se preko serijskega 8-stopenjskega menjalnika prenaša prej omenjena moč. Voznik lahko med pretika s pomočjo prestavne ročice ali tipk na večfunkcijskem športnem volanu upravlja tudi ročno. Quattro preko sredinskega diferenciala omogoča, da se moč in navor razporedita po potrebi: 40 odstotkov na sprednji in 60 odstotkov na zadnji kolesni par, po potrebi pa tudi le na posamezno kolo.

Fotografije: Simon Rizvanović
Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja