Audi S5 črni žamet / Petar Stojanović

Trend v žamet oblečenih avtomobilov se iz tujine očitno širi tudi v Slovenijo. V Mariboru je bil namreč odkrit Audi S5 prve generacije, oblečen v prevleko iz črnega žameta. Zanimive, a meni osebno nevšečne popestritve avtomobila, si lahko omislite že za 3000 evrov.

Lastnik Audija S5 na fotografiji je slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović, ki je nedavno prestopil iz Maribora v zagrebški Dinamo.

2008 Audi S5 - Maribor, Slovenija / Petar Stojanović

Naj spomnim. Audi S5 je močnejša različica A5 Coupe, ki ga je oblikoval Walter de Silva ter razglasil za svoj najlepši avtomobil do takrat. Štirisedežni coupe prve generacije je bila predstavljen leta 2007, njegov namen pa je bil kosanje z glavnima tekmecema, BMW serijo 3 Coupe ter Mercedes-Benz klase CLK. S proti prednjemu delu pomaknjeno prednjo osjo in kratkim previsom so naredili všečen coupe, ki je zaradi optimalno razporejene teže tudi zelo okreten. Njegov štirikolesni pogon Quattro, s poudarkom na zadnjem kolesnem paru, pripomore k dinamičnejšim voznim lastnostim ter zanesljivejši legi na cesti. Audi S5 poganja 4,2-litrski V8 z 260kW/354KM, kar je dovolj za 5,1 sekunde do 100 km/h ter omejenih 250 km/h najvišje hitrosti.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja