Bentley Continental GT

Bentley Continental GT je uspešen grand tourer, ki tudi v naši prestolnici ni tako redek avtomobil. Vsaj enega izmed njih je mogoče hitro najti, bodisi v objemu garažne hiše ali parkiranega na robu ene izmed prometnejših ljubljanskih ulic. Srebrnega Continental GT uporablja mlajši voznik, ki sem ga imel v mesecu novembru priložnost srečati pred stavbo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije na Dalmatinovi ulici v Ljubljani.

Bentley Continental GT

Slednji Continental GT pripada prvi generaciji, ki je svojo pot pričela leta 2003. Je prvi avtomobil, ki so ga predstavili po prevzemu s strani nemškega Volkswagen AG. Bentley je s tem modelom precej presenetil, saj se je z elegantnejšimi linijami bistveno razlikoval od svojih dveh predhodnikov Continental R & Continental T. Čeprav je večji del avtomobila ročno izdelan, ne velja za butični izdelek. Večja, serijska proizvodnja je znižala nakupno ceno avtomobila, s čimer so si pri tej tradicionalni angleški znamki iz mesta Crewe zagotovili povsem novo bazo strank.

Continental GT je opremljen z 6,0-litrskim twinturbo V12 motorjem, ki proizvede 552 KM/412 kW pri 6.100 vrtljajih na minuto in navorom 650 Nm. Največja hitro je 318 km/h, medtem ko stotico doseže v 4,8 sekunde. Serijska oprema med drugim obsega stalni štirikolesni pogon.

Ti je bil članek všeč? Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja