Bentley Continental GT V8 S

Bentley velja za znamko z obilo elegance, luksuza in prestiža. Medtem, ko lahko s slovenskimi registrskimi tablicami ujamemo predvsem Continental GT prve generacije, pa imamo na naših cestah priložnost občasno občudovati tudi predstavnike najnovejše generacije britanskega elegantnega športnika. Tokrat se osredotočam na model Continental GT V8 S.

Bentley Continental GT V8 S

Bentley Continental GT V8 S je opremljen z V8 motorjem, ki razvije 521 KM pri 6000 vrtljajih na minuto ter omogoča start z mesta do 100 km/h v manj kot 4,3 sekundah. Njegov števec za hitrost se ustavi pri 307 km/h. Kljub veliki moči je motor učinkovit, s polnim rezervoarjem pa ima doseg 500 km. Continental GT V8 S se od običajnih verzij loči po sprednjem delu, stranskih pragovih, difuzorjem pod zadnjim odbijačem, 20-palčnih litih platiščih. Poleg tega avtomobil omogoča precej boljšo vodljivost in odzivnost, kar zagotavlja tudi veliko zabavnejšo vožnjo.

Fotografije modrega Continental GT V8 S pripadajo avtomobilskemu novinarju avtomobilskega portala GTspirit.com, ki se je jeseni 2014 podal na pot Dubrovnik – Split – Zagreb – Dunaj. Ob tem je en dan preživel v Sloveniji, obiskal podjetje Akrapovič v Ivančni Gorici ter se ustavil pri slikovitem gradu Bogenšperk v bližini Litije.

Foto instagram:
modri Bentley: @mrdes
črni Bentley: @jerrybalantic
zlati Bentley: @janpetrac

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja