Cars & Coffee Brescia 2017

V nedeljo, 9. aprila, se je v okolici italijanskega mesta Brescia zgodil prvi iz vrste letošnjih Cars & Coffee dogodkov. Na enem mestu se je zbrala množica najbolj ekskluzivnih avtomobilov, ki jih je zmožno ustvariti človeško znanje. In tam smo bili tudi mi.

Medtem, ko je bil dopoldanski del Cars & Coffee namenjen izbrani družbi, se je popoldne nepregledno dolg konvoj s preko 300 superšportnimi in prestižnimi avtomobili preselil v park Giardino Sigurta, drugi najlepši park v Evropi, kjer je skupino pričakalo preko 25.000 navdušenih ljubiteljev eksotike na štirih kolesih.

Pagani a Cars & Coffee Brescia 2017_ 9 aprile _ © Francesco Carlo per Cars & CoffeeIMG_5384

Na Cars & Coffee Brescia smo videli vse in še več. V Italiji seveda ne gre brez najbolj prepoznavne italijanske blagovne znamke Ferrari. Spomladansko obarvani park je tako okupiralo preko 80 lepotcev iz Maranella, med katerimi smo lahko občudovali dva legendarna F40, po en model Enzo, LaFerrari, F12 TDF, 599 GTO ter petnajsterico 458 Speciale, dvanajsterico 430 Scuderia vključno s 488 70th Anniversary.

Porsche je zastopala delegacija skoraj 70 športnikov na štirih kolesih, med katerimi so bile kar tri legendarne Carrere GT in dva Porsche 918 Spyder. Tisti s paketom Weissach je osvojil naslov najboljšega avtomobila tokratnega srečanja. Po eno Carrera GT in 918 Spyder sta pripeljala gosta iz Slovenije.

Cars & Coffee Brescia 2017_ 9 aprile _ © Francesco Carlo per Cars & CoffeeIMG_5243

Prava paša za oči so bili tudi Lamborghiniji z legendarnimi modeli Miura, Countach, Diablo, Murcielago, Aventador ter brutalnim Aventador SV Roadster. Veliko pozornost sta poželi umetnini na štirih kolesih, Pagani Zonda F in Pagani Huayra Roadster. Poleg njiju se je sončnim žarkom nič kaj sramežljivo nastavljal izjemni Bugatti EB110. Prisotne so bile tudi Britanske znamke: Aston Martin, med katerimi se je najbolj sijal najnovejši DB11, Bentley, Lotus, Jaguar, Rolls-Royce ter seveda McLaren z dvema SLR in kar tremi 675LT. Eden izmed njih je pripadal prepoznavnemu angleškemu vloggerju Shmee150, ki sem ga lani ujel v Sloveniji.

Tu so bili tudi številni modeli drugih znamk: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Dodge, Maserati, Mercedes-Benz, Nissan in ostali. Ne smem pozabiti ekskluzivne italijanske znamke Mazzanti, ki je poleg modela Evantra 771 pripeljala tudi povsem zakrit koncept.

Predsednik C&C Francesco Canta je sezono prireditev Cars & Coffee otvoril s posebno izdajo svojega Ferrari 458 Speciale. Njegovo zunanjo podobo je približal barvam formule 312T, s katero je leta 1975 legendarni voznik Niki Lauda osvojil svetovno prvenstvo v F1.

1 Cars & Coffee Brescia 2017_ 9 aprile _ © Francesco Carlo per Cars & CoffeeCopia di IMG_4790

Na enem mestu videti tako izjemno paleto avtomobilov, je bila fenomenalna izkušnja. Ob tem se zahvaljujem podjetju idealRENT Slovenia, ki je z izposojo avtomobila naši ekipi omogočila pot na dogodek ter Huawei Slovenija, ki mi je s testnim pametnim telefonom Mate 9 omogočil nemoteno javljanje z dogodka. Test telefona kmalu na voznipark.si.

Vsem, ki imate željo doživeti podobno izkušnjo sporočam, da Cars & Coffee letos prihaja tudi v Slovenijo. Več o dogodku najdete na njihovih družabnih omrežjih. Do takrat pa nujen ogled fotogalerije spodaj.

Cars & Coffee Brescia 2017 - Parco Giardino Sigurta

Foto: Tadej Tomc, Cars & Coffee
Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja