Dubajski policijski vozni park

V zadnjem desetletju je postal Dubaj bogato mesto, ki kljub legi v neprijazni puščavi, privablja številne radovedne obiskovalce s celega sveta. Na račun nafte in razvijajočega gospodarstva si lahko domačini privoščijo visok življenjski standard, kamor lahko prištejemo tudi hitre in luksuzne avtomobile. Sanjski avtomobili pa so že nekaj let sestavni del posebnega policijskega oddelka, a policisti z njimi ne opravljajo običajnih policijskih nalog. Avtomobili so namreč namenjeni predvsem promociji in spodbujanju turizma te nesramno bogate zalivske države. Pred kratkim so objavili promocijski posnetek osupljive flote super avtomobilov.

Video je posnet v nočnih urah na širokih in praznih Dubajskih cestah. Čeprav na posnetku ni vključene celotne flote, podobnega voznega parka zagotovo ne boste našli na promocijskem spotu policije nobene druge države. V videu lahko opazimo Ferrari FF, Nissan GT-R, BMW M6 Gran Coupe, Brabus G, McLaren MP4-12C, Mercedes-Benz SLS, Bugatti Veyron Grand Sport, Audi R8 V10 in Bentley Continental GT.

Ekskluzivno policijsko floto dopolnjujejo Lamborghini Aventador LP700-4, Chevrolet Camaro SS, Aston Martin One-77, Ford Mustang GT, Mercedes-Benz SL63 AMG in Hummer M3, pred kratkim pa je bil v vozni park dodan novi Lexus RC-F Coupe. Običajne naloge dubajski policist sicer opravljajo z vozili znamk BMW, Chevrolet, Nissan in Toyota.

Ali bi katerega izmed zgoraj naštetih avtomobilov privoščili tudi slovenski policiji?

Ti je bil članek všeč? Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja