Epska dirka: LaFerrari vs. Porsche 918 Spyder vs. McLaren P1

Po številnih napovednikih je Chris Harris končno izdal svoj težko pričakovani primerjalni test med Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder in McLaren P1. Primerjava med avtomobilsko “sveto trojico” je potekala na portugalskem dirkališču Portimao, tehnično podporo pa so nudili vsi trije proizvajalci. Nastal je slabo uro dolga epizoda, sestavljen iz posameznih krogov z vsakim avtomobilom. V drugi polovici smo deležni neposredne epske bitke, pri čemer sta Chrisu pomagala Tiff Needell (Fifth Gear) ter dirkač Marino Franchitti.

Največje vprašanje je seveda ostajalo, kateri izmed hyper avtomobilov je v medsebojnem obračunu najhitrejši. Da bi bilo razmerje med LaFerrari in P1 pošteno, sta bila oba opremljena s popolnoma novimi pnevmatikami Pirelli Zero Corsa P, medtem ko se je 918 tekmovanju pridružil na standardnih pnevmatikah Michelin Pilot Sport Cup 2. McLaren P1 je postavil zmagovalni čas 1:53,57, sledila sta mu Porsche 918 Spyder z 1:53,98 in LaFerrari z 1:54,25. Z McLaren P1 so naredili tudi krog z opcijskimi dirkalnimi pnevmatikami Pirelli Zero P Trofeo R, s katerimi so postavili čas 1:51,78.

Eden izmed ključnih zaključkov primerjalnega testa je spoznanje, kako so lahko navkljub popolnoma različnemu inženirskemu pristopu ter zagotavljanju dirkaške učinkovitosti, ti trije avtomobili izenačeni.

Chris Harris on Cars - McLaren P1, LaFerrari, Porsche 918 Spyder

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja