Hrvaška Ferrari California v Ljubljani

O italijanskem športnem kabrioletu se je v zadnjem letu v Sloveniji veliko pisalo. Enega izmed njih je po izklicni ceni 140.000 € na dražbi prodajala Finančna uprava Republike Slovenije (FURS). Avtomobil je imel prevoženih le dobrih 1000 km, saj so ga zasegli takoj po tem, ko ga je prvi lastnik uspel uvoziti v Slovenijo. Z denarja lačno državo pač ni za igrati.

V neposredni bližini Ferrari servisa v Ljubljani sem pred kratkim srečal, na prikolico naloženo ter s strani novega Audi A8 vlečeno, Ferrari Californio. Po registrskih oznakah sodeč je prihajala iz okolice Splita.

Ferrari California - Ljubljana, Slovenija 3

S prvo generacijo Californie so pri Ferrariju ustvarili popolnoma novo in hkrati vstopno modelno serijo. Avtomobil s slavnim imenom iz zgodovine podjetja iz Maranella je prvi Ferrari s trdo zložljivo streho. Predvsem ljubljenec ženskih src ima spredaj nameščen 4,3-litrski V8 motor s 460 “konji” pri 7.500 vrtljajih na minuto ter 475 Nm pri 4700 vrt/min. Moč se na zadnji kolesi prenaša preko sedemstopenjskega menjalnika z dvema sklopkama. Sistema F1 Track in Launch control mu omogočata, da do 100 km/h pospeši v malenkost manj kot štirih sekundah, njegov števec najvišje hitrosti pa se ustavi pri 310 kilometrih na uro.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja