Slovenski Ferrari Enzo

Nesporni kralj slovenskih cest je že dobro desetletje Ferrari Enzo, tako imenovani hypercar, ki ga je italijanski izdelovalec hitrih ter pregrešno dragih avtomobilov izdeloval med letoma 2002 in 2004. Omejena serija je štela le 401 avtomobil. Zadnjega so namenili takratnemu papežu Janezu Pavlu II, ki ga je zavrnil, zato so ga prodali na dražbi, izkupiček pa namenili v dobrodelne namene.

Ferrari Enzo Ferrari Slovenija

Avtomobil poganja šestlitrski V12 motor s 485kW/651KM, s pomočjo katerega so dosegli 355 km/h najvišje hitrosti. 1255 kilogramov težak avtomobil do stotice pospeši v magičnih 2,5 sekundah. Njegova moč se na asfalt prenaša preko 6-stopenjskega polavtomatskega menjalnika. Ferrari je leta 2002 za avtomobil zahteval 659.000$, danes pa se cene vrtijo od enega, pa vse do treh milijonov dolarjev za redke primerke, ki imajo manj kot 1000 prevoženih kilometrov.

Preberi tudi: Obširna Ferrari fotogalerija slovenskih in tujih italijanskih lepotcev na slovenskih tleh

In kdo je ponosni slovenski lastnik najdražjega avtomobila v Sloveniji? To je Primorec Loris Požar, solastnik podjetja Gold Club, enega izmed največjih svetovnih proizvajalcev elektronsko mehaničnih rulet za igralnice. Po neuradnih informacijah “slovenski” Enzo nima več kot 10 tisoč prevoženih kilometrov. Nič nenavadnega, saj je avtomobil le redko opaziti na obali, kaj šele na drugih koncih Slovenije.


Ferrari Enzo - Portorož, Slovenija

Ekstra: Prišlo je nekaj dodatnih fotografij slovenskega Ferrari Enzo, zato dodajam galerijo. Prve dve fotografiji prihajata s hrvaške Istre, tretja iz Kopra ter zadnja pa iz pred Ferrari servisa v Ljubljani.

Fotografije (instagram): @danstrajnar7, @maticzibelnik, @simke_r35, @supercars_berlin

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja