LaFerrari Aperta v naši soseščini

Medtem, ko so se številni mediji razpisali o novem avtomobilu svetovno znanega kuharja Gordona Ramsayja op. LaFerrari Aperta, jih malo ve, da se je ekskluzivnega italijanskega superšportnika še pred otočanom razveselil srečnež v naši soseščini …

Josh Cartu, kanadsko-izraelski ferrarijev dirkač, predsednik Ferrari kluba in poslovnež je že lep čas nastanjen v glavnem mestu naše severovzhodne sosede. V Budimpešti je v zadnjih letih lepo nadgradil svoj vozni park avtomobilov, ki obsega predvsem Ferrarije. Poleg LaFerrari Aperta se namreč v njegovi “konjušnici” s čistokrvnimi italijanskimi vranci nahajajo tudi Ferrari 458 Speciale Aperta, F12 TDF in GTC4 Lusso. Na družabnih omrežjih izjemno popularen Josh je pred časom namignil, da bi se lahko v njegovi garaži kaj kmalu znašel tudi starodobnik te italijanske znamke.

Da bo vsem jasno, o čem je govora, še enkrat preletimo tehnične podatke zgoraj opevanega superšportnika. Hibridnega LaFerrari poganja kombinacija 6,3-litrskega V12 motorja s 789 KM in 700 Nm navora in električnega motorja s 161 KM. Skupaj torej proizvedeta 950 KM in več kot 900 Nm navora. Izjemni moči sledijo impresivni “strelski podatki”: z mesta do 100 km/h pospeši v manj kot treh sekundah, 300 km/ doseže v 15 sekundah, zabava pa se nadaljuje pri končni hitrosti 350 kilometrov na uro. Josh je eden izmed 200 srečnežev, ki so prejeli vabilo za nakup mojstrovine izpod rok italijanskih inženirjev, ter eden izmed prvih petih, ki so vozilo že prejeli.

Kaj pa cena? 3,5 milijona evrov!

Fotografije: FB Josh Cartu

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja