Fisker Karma v Sloveniji

Po zaslugi podjetja Kreativni najemi se je v Sloveniji znašla ekskluzivna plug-in hibridna limuzina s 409 konjskimi močmi (300 kW). Fisker Karma je plod ideje Danca Henrika Fiskerja, ki je bil med drugim kriv za obliki brezčasnega BMW Z8 ter Aston Martin DB9.

3 Fisker Karma - Ljubljana, Slovenija

Avtomobil, ki se ponaša s 4,99 metra dolžine in 1,98 metra širine, je visok le 1,33 metra. Pod elegantno obliko s polkrožno streho, ki je obogatena s sončnimi celicami, se skriva odlična hibridna tehnologija: kombinacija dveh elektromotorjev ter bencinskega štirivaljnika za povečanje akcijskega radija štirisedežnemu hibridu z brezstopenjskim menjalnikom dovoljuje doseg 483 kilometrov. Le 20 kWh zmogljive litij-ionske baterije, ki se ob zaviranju samodejno polnijo, omogočijo do 93 kilometrov električnega dosega. Za primerjavo: električna Tesla model S lahko prevozi med 375 in 500 kilometrov, odvisno od modela.

Kaj pa hitrosti? Ko govorimo o bencinskem motorju, Fisker Karma stotico doseže v 5,9 sekundah, njegova končna hitrost pa je pri 201 kilometru na uro. Le z elektromotorjema avtomobil do 100 km/h pospeši v osmih sekundah, največja “električna” hitrost pa je 150 kilometrov na uro.

Med letoma 2011 in 2012 so v avtomobilski tovarni Valmet na Finskem izdelali 2450 štirivratnih priključnih hibridov. Kljub strmemu vzponu zelenih tehnologij se je podjetje znašlo v težavah. Zadnji udarec je oktobra 2012 zadal orkan Sandy, ki je v pristanišču Newark-Elizabeth zalil pošiljko 330 vozil za ZDA; proizvodnjo so kmalu zatem ustavili. Če mislite, da se zgodba tu konča, se močno motite. Pravice za izdelavo avtomobila so kupili Kitajci, ki bodo osvežen hibrid pod imenom Karma Revero sestavljali v novi kalifornijski tovarni.

FISKER KARMA V SLOVENIJI – možnost nakupa ali najema

Kot sem omenil že prej, se prva Fisker Karma nahaja tudi v Sloveniji. Pri AUTOBROKER by Kreativni najemi imate tako možnost nakupa ali najema avtomobila, ki se na avto.net prodaja za 62.817 eurov.

Če si želite atraktivnega hibrida le spoznati, si ga lahko izposodite. Kreativni najemi ponujajo tri pakete:

– Celodnevni najem … cena: 448 € … varščina: 2000 € … vključeni km: 250 km
– Vikend najem … cena: 915 € … varščina: 2000 € … vključeni km: 500 km
– Po meri … cena: po dogovoru … varščina: 2000 € … vključeni km: po dogovoru

Več informacij na spletni strani AUTOBROKER by Kreativni najemi

Foto: AUTOBROKER by Kreativni najemi

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja