Ford Focus RS – ponudba rabljenih avtomobilov

Že nekaj časa je preteklo od predstavitve novega Focusa RS, ki so ga fordovci za celoten svet razvili skupaj z rally zvezdnikom Kenom Blockom. Ob tem smo se spomnili na sedaj že prejšnjo generacijo Focus RS, ter preverili ponudbo le teh na slovenskem trgu rabljenih avtomobilov.

2009 Ford Focus RS naslovna

Avtomobilu, ki mu najbolj ležijo zavite podeželske ceste, so na začudenje mnogih opremili le s prednjim pogonom. Kljub temu so z namestitvijo revoknuckle vzmetenja, samozapornega diferenciala sprednje osi, posebnega vpetja ter s pomočjo obilo elektronike opravili odlično delo. Agresivnega Focusa, ki so ga na razočaranje američanov namenili le evropskim kupcem, poganja 2,5-litrski petvaljni bencinski motor s 224kW/305KM pri 6500 vrtljajih na minuto, ob tem pa razvije 440 Nm navora med 2300 in 4500 vrtljaji na minuto. Vsa ta moč se na cesto prenaša preko šeststopenjskega ročnega menjalnika. Njegova končna hitrost je 263 km/h, medtem ko do stotice pospeši v 5,9 sekunde.

Vrednost novega avtomobila je bila v Sloveniji ocenjena na 32.980 €, danes pa se cene petih rabljenih avtomobilov gibljejo med 21 do 23 evrskih tisočakov.

Oglasi:

Andrej s Primorske prodaja najmočnejšega in hkrati najdražjega s seznama, saj je njegova “Ultimate Edition” verzija vsebuje dodatno elektroniko, zaradi katere ima avtomobil 360 KM. Zeleni RS ima nameščene nove Pirelli pnevmatike in zavorne ploščice, pred kratkim pa je bil narejen tudi servis. Podatke o prevoženih kilometrih ter ostale informacije boste našli na avto.net

Nič manj atraktivno ne izgleda beli Focus RS s 20.000 prevoženimi kilometri, ki naj ne bi bil nikoli vožen po dežju, med hladnimi zimami pa je bil odjavljen iz prometa. Na 2,5-litrskem motorju so bile zamenjane vse cevi okoli turbine, dodan športni filter, dodelana elektronika – pospeševanje 100-200 je približno 20 odstodkov boljše kot pri serijskem avtomobilu, zamenjan celoten izpuh od turbine naprej – Miltek športni izpuh in zamenjani nosilci menjalnika Anembo engineering. V notranjosti so bili zamenjani vsi zvočniki, dodan ojačevalec v prtljažniku ter dodaten woofer. Novo ozvočenje je bilo izvedeno z namenom izboljšanja kvalitet zvoka in ne le večanju jakosti basa. Na avtomobilu so tudi nove semi-slick gume Pilot Sport Cup 2. Avtomobil je bil redno servisiran vsako leto, oziroma na okoli 5000 km.

V Kranju je na prodaj še en odlično ohranjen ter lepo opremljen Ultimate Green Focus RS. Avtomobil s 65.000 prevoženimi kilometri je ljubiteljsko negovan ter vzdrževan, zadnji redni servis pa je bil opravljen pred dobrimi 6000 kilometri. Cena slabih 21.700 € velja za avto v izvirnem stanju z novimi sprednjimi in zadnjimi zavorami, enim kompletom letnih platišč in pnevmatik Michelin Pilot SuperSport ter enim kompletom zimskim platišč in pnevmatik Continental WinterContact. V avtomobil je dodatno nameščen nov Forge intercooler, nov mountune intake ter catback izpušni sistem Milltek, ob tem pa je bila opravljena tudi optimizacija motorne elektronike. V kolikor želi kupec katerega koli od omenjenih delov obdržati na avtu se cena temu malenkost prilagodi in je stvar dogovora.

Zadnja dva Focus RS sta oba obarvana v belo barvo in se prodajata v Ljubljani. Starejši, z letnico 2009, ima prevoženih dobrih 50 tisoč kilometrov in je ocenjen na 21.900 evrov, medtem ko je bil drugi prvič registriran leta 2010, ima prevoženih 45 tisoč kilometrov, ocenjen pa je na 21.990 evrov.

Zapis ni vezan na aktualnost izvirnega oglasa. Vir: avto.net
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja