Lamborghini Huracan v Ljubljani

Te dni se po ljubljanskih ulicah potika najaktualnejši lamborghinijev desetvaljni športnik. Huracan, ki ima nameščene med slovenskimi spotterji dobro poznane nemške registrske oznake, je fotografiral @dejankaligaro (instagram) na istem parkirišču, kjer sem pred dobrim letom ujel mogočnejšega Aventadorja.

Lamborghini Huracan LP640-4 - Ljubljana, Slovenija

Huracan LP610-4 je nasledil Gallarda, ki je na avtomobilskem trgu vztrajal dobro desetletje. Kot je pri tej italijanski znamki običajno, je tudi Huracan svoje ime prevzel po slavnem biku, ki je v preteklosti živel v španskem mestu Alicente. Glavni oblikovalec Filippo Perini je navdih pri oblikovanju našel v geometriji. Že na prvi pogled agresiven mali superšportnik namreč iz več zornih kotov spominja na šesterokotnik. Njegova aerodinamika pomaga k boljšemu prilaganju vozni podlagi. V primerjavi z Gallardom so za tri odstotke zmanjšali zračni upor ter za izjemnih 50 odstotkov povečali podtlak, ki ga vleče k tlom.

Huracana LP610-4 poganja atmosferski 5,2-litrski bencinski V10 motor z neposrednim vbrizgom goriva v valje. Njegova največja moč 449kW/610KM in 560 Nm navora pri 6500 vrt/min, ki se preko sedemstopenjskega LDF menjalnika z dvojno sklopko prenaša na štirikolesni pogon, je dovolj, da se avtomobil z mesta do magičnih 100 km/h izstreli v 3,2 sekunde, 9,9 sekunde je potrebnih do 200 km/h, pospeševanje pa se ustavi pri najvišji hitrosti 325 kilometrih na uro.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja