Lamborghini Huracan / Ljubljana, Slovenija

Italijanski športnik je sedaj že “stalna stranka” mojega bloga. Huracan je na ulicah Ljubljane izjemno markanten avtomobil, v svoje mobilnike pa ga je ujelo že kar nekaj pozornih ljubiteljev hitrih avtomobilov. Lastnik ga je med drugim uporabljal tudi po sneženju, ko so bile ceste še polne soli in umazanije. Popolnoma nasprotno, kot sem ugotavljal pred dobrim letom.

Lamborghini Huracan LP610-4 - Ljubljana, Slovenija

Naj spomnim: Huracan LP610-4 je nasledil Gallarda, ki je ljubitelje hitrih avtomobilov navduševal dobro desetletje. Kot je pri italijanski znamki običajno, je tudi Huracan ime prevzel po slavnem biku, ki je v preteklosti živel v španskem mestu Alicente. Glavni oblikovalec Filippo Perini je navdih pri oblikovanju našel v geometriji. Že na prvi pogled agresiven mali superšportnik namreč iz več zornih kotov spominja na šesterokotnik. Njegova aerodinamika pomaga k boljšemu prilaganju vozni podlagi. V primerjavi z Gallardom so za tri odstotke zmanjšali zračni upor ter za izjemnih 50 odstotkov povečali podtlak, ki ga vleče k tlom.

Športnika poganja atmosferski 5,2-litrski bencinski V10 motor z neposrednim vbrizgom goriva v valje. Njegova največja moč 449kW/610KM in 560 Nm navora pri 6500 vrt/min, ki se preko sedemstopenjskega LDF menjalnika z dvojno sklopko prenaša na štirikolesni pogon, je dovolj, da se avtomobil z mesta do 100 km/h izstreli v 3,2 sekunde, 9,9 sekunde je potrebnih do 200 km/h, pospeševanje pa se ustavi pri 325 kilometrih na uro najvišje hitrosti.

Fotografije: @tomaz.kotar, @lukausenik, @mitjasuc (instagram)
Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja