McLaren 12C Spider

Ko so pri McLarnu, v svoji visokotehnološki tovarni v angleškem Workingu, zaključevali zadnje primerke kultnega SLR iz sodelovanja z Mercedes-Benz, so hkrati že snovali popolnoma svoj izdelek. Cestni športnik MP4-12C je prvi McLaren, ki so ga razvili po legendarnem F1 iz devetdesetih let. V Sloveniji uradno žal ni zabeleženega nobenega registriranega avtomobila znamke McLaren, sem pa poleti na obali ujel odprto različico 12C Spider, ki je bil med udeleženci Playboy Slovakia Race 2015.

McLaren MP4-12C - Portorož, Slovenija

McLaren je leta 2011, ob predstavitvi svojega novega športnika, dobro prestrašil svoje konkurente (Ferrari, Porsche …), po drugi strani pa se je trg razveselil nekaj novega in svežega. Avtomobil je izjemno lahek, saj je zgrajen okoli osrednjega monokoka iz ogljikovih vlaken. Čistokrvnega Angleža poganja sredinsko vgrajen 3,8-litrski biturbo-V8 motor z največjo močjo 460kW/616KM pri 7.600 vrtljajih na minuto ter navorom 600 Nm. Moč se na vsa štiri kolesa prenaša preko sedemstopenjskega menjalnika z dvema sklopkama. Avtomobil dosega najvišje hitrosti pri 329 km/h, stotico pa doseže v 3,3 sekunde.

Modela MP4-12C danes ni več v ponudbi, saj ga je nadomestil novejši 650S. Angleži so svojo ponudbo razširili z manjšim športnikom 570S ter z že davno razprodanim hyper avtomobilom McLaren P1.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja