Mercedes-AMG C63

Kaj dobimo, ko 4-litrski V8 motor iz novega športnika AMG GT vstavimo v družinsko limuzino? Če se vaše misli poigravajo s črko C, vam lahko zadovoljno pritrdim. Novi Mercedes-AMG C63 ima zaradi spremenjene poimenovalne strukture velikana iz Stuttgarta za odtenek drugačno ime, kot smo ga bili vajeni do sedaj, a kljub temu ohranja dobro staro formulo, ob kateri mu je v prejšnji generaciji uspelo prodati več kot 40.000 avtomobilov. Spodnji video portala GTspirit prihaja s španskega dirkališča Algarva International Circuit, kjer je potekala mednarodna novinarska predstavitev.

Čudovita zvočna kulisa, kaj ne? Pohod na trg pričenjata dve limuzini, C63 in C63 S, o njunih brutalnih sposobnostih pa marsikaj pove že seznam naslednjih specifikacij: 476/510 KM, 650/700 Nm navora, 4,1/4,0 sekunde do 100 km/h. Najvišja hitrost je omejena na 250 km/h, vendar se lahko z opcijskim AMG paketom poviša do 290 km/h.

Mercedes-AMG C63 ali BMW M3? Zelo verjetno je glavni tekmec z bavarske potegnil krajši konec, saj šestvaljni prisilno polnjeni ter šibkejši motor iz M3 preprosto ne more ponuditi tistega užitka, ki ga daje glasni in kar je najpomembnejše, zmogljivejši mercedesov osemvaljnik. Tehtnica se nagiba v korist C63, dejanska razmerja na terenu pa bodo pokazali šele primerjalni testi, konec koncev pa imajo zadnjo besedo kupci. Ne glede na primerjalne ali prodajne rezultate moj favorit že zdaj nosi zvezdo.

Mercedes-AMG C63 S

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja