Mercedes-Benz A45 AMG

Mercedesov “hatchback” je vroč cestni izstrelek, ki odpira vrata v ekskluziven klub avtomobilov z oznako AMG. Tokrat ujet v Ljubljani

Mercedes-Benz A45 AMG - Ljubljana, Slovenija

S tem, ko je Mercedes na trg poslal A45 AMG, je odprl novo poglavje v svoji zgodovini. Prvič so namreč ponudili visoko zmogljiv serijski avtomobil v kompaktnem razredu. Z največjo močjo 265kW/360KM in 450 Nm navora je AMG 2,0-litrski štirivaljni turbo motor najmočnejši serijski štirivaljnik na svetu. Pred kratkim so motor posodobili ter dodali dodatnih 15 kilovatov. S takšno močjo se lahko avtomobil kosa tudi z nekaterimi športnimi avtomobili višjega razreda. Visoka moč in navor v kombinaciji z zmogljivim štirikolesnim pogonom 4MATIC prinese izjemno zabavno in dinamično vožnjo.

A45 z mesta do 100 km/h pospeši v 4,6 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Mercedesov štirikolesni pogon 4Matic je združen s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom, moč in navor pa se med sprednjo in zadnjo osjo razporejata v razmerju 50:50.

Motor se ponaša z vrhunsko učinkovitostjo in je v skladu s standardi EURO6. Zmogljivost so povečali s pomočjo večjega pritiska v valje in sistemom neposrednega vbrizga goriva, s čimer so izboljšali izrabo goriva ter zmanjšali izpuste. A45 v svojem segmentu tako vodi z vidika porabe goriva, saj kombiniranem načinu vožnje porabi 6,9 litrov na 100 kilometrov.

Avtomobil z bosanskimi registrskimi oznakami je pred Autocommerce v Ljubljani ujel Simon Rizvanović

Fotografije: Simon Rizvanović
Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja