Mercedes-Benz Star Experience – Vransko 2016

Minuli konec tedna je slovenski uvoznik vozil znamke Mercedes-Benz na Vranskem pripravil svojevrsten avtomobilski spektakel. V Sloveniji se je namreč že sedmič zapored ustavila karavana “Mercedes-Benz Star Experience”.

mercedes-benz-star-experience-vransko-slovenija

V nizu testnih voženj na poligonu in v cestnem prometu smo lahko preizkusili najsodobnejše asistenčne in varnostne sisteme, ki so nastali pod spretnimi rokami strokovnjakov iz Stuttgarta. Za piko na I so Nemci s seboj pripeljali najmočnejše, kar lahko ponudi njihova slavna “delavnica” AMG.

Že v uvodu dogodka sta se nam, predpremierno na slovenskih tleh, predstavila GLC Coupé in C Cabrio. Prvi bo slovenskim kupcem na voljo že konec septembra, začetek prodaje drugega pa še ni znan.

Eden izmed poudarkov dogodka je bila predstavitev Mercedesovega sistema Intelligent Drive. Ta vozniku lajša vožnjo, v prvi vrsti pa skrbi za njegovo varnost. Sistem smo v praksi preizkusili z novim Mercedesom razreda E, test pa je vseboval preizkus zasilnega zaviranja pred pešcem, pred kolono na avtocesti ali na križišču. Intelligent Drive se prilagaja hitrostnim omejitvam prometnih znakov, zna pa tudi parkirati sam. Kot nam je znano iz vsakdanjega življenja, lahko človek hitro zataji, zato so takšni pripomočki v sodobnem avtomobilu več kot dobrodošli.

Več o “Intelligent Drive” v video prispevku kolega z avto.over.net

Prava poslastica dneva je bila vožnja s športno floto AMG, med katerimi je bil najbolj zaželena trofeja atraktivni Mercedes-AMG GT-S, ki s svojimi 510 “konjskimi močmi” do stotice pospeši v izjemne 3,8 sekunde. Kljub vsem “konjem”, ki so jih ponujali ostali modeli, me je na kratki in zaviti stezi najbolj navdušil mali, a glasni A45 AMG, ki je z izjemno lahkotnostjo zavijal med stožci. Seveda so vsi AMG modeli skupaj odlično zaokrožili celotno dogajanje v AMZS centru vožnje na Vranskem.

Mercedes-Benz je z odličnim dogodkom še enkrat več dokazal, kako zelo velja slogan “The best or nothing!”

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja