Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Če sem nedavno pisal o pogostosti pojavljanja avtomobilov znamke Ferrari na slovenskih cestah, pa je zlatorumena zverina kot avtomobil s čisto drugega planeta. Iz sosednje Madžarske se je na obisk v Ljubljano pripeljal atraktivni Mercedes SLS AMG Black Series. Lastnik je avtomobil parkiral na prašnem makadamskem parkirišču pri Narodni in univerzitetni knjižnici, kjer ga je opazil ter fotografiral naš instagram sledilec @luka.javornik

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Priznati moramo, da avtomobil deluje kot Hulk avtomobilskega sveta. Cestni dirkalnik je videti fenomenalno, poseben vtis pa pustijo velik zadnji zračni stabilizator ter obširen aero paket iz ogljikovih vlaken. Pod dolgim pokrovom motorja se skriva brutalni 6,2-litrski V8 motor s 464kW/622KM ter 635 NM največjega navora, kar mu omogoča najvišjo hitrost 315 km/h. Zahvaljujoč dodatnim zmogljivostim in hitrim prestavnim razmerjem “črna serija” od nič pa do stotice pospeši v 3,6 sekundah, kar je dve desetinke hitreje od običajne, 571 konjske različice.

Avtomobil, za katerega so inspiracijo našli v dirkaški različici SLS AMG GT3, so zapeljali po stezi francoskega dirkališča Paul Ricard Circuit.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja