Mercedes C Coupe predpremierno v Ljubljani

Mercedes-Benz je v okviru prvega Mercedes-Benz fashion week v Ljubljano pripeljal povsem svežega športno-elegantnega coupeja, Mercedes-Benz C-class Coupe. Po besedah Aneja Ferka, predstavnika za odnose z javnostjo Autocommerce Ljubljana, je Slovenija nasploh prva tuja država, v kateri gostuje C Coupe.

Mercedes-Benz C Coupe - Ljubljana, Slovenija 2

Najnovejši C coupe je nadvse eleganten avtomobil, s čimer prevzema gladke linije vseh novejših mercedesov, ki so bili ustvarjeni pod spretnimi rokami najbolj znanega Slovenca pri Stuttgartski zvezdi, avtomobilskega oblikovalca Roberta Lešnika. Prestižno opremljena notranjost naj bi vozniku ponujala več udobja, saj je avtomobil slabih 10 centimetrov daljši, štiri centimetre širše ob tem pa ima osem centimetrov daljšo medosno razdaljo od predhodnika. Za potrebe zahtevnejših voznikov bodo skrbeli izboljšani sistemi za oprijem, stabilnost ter natančno vodljivost, kar vabi k hitri in zabavni vožnji. S pomočjo zračnega vzmetenja airmatic bo vožnja prilagojena vozni podlagi, voznik pa bo lahko izbiral med petimi voznimi programi: ECO, comfort, sport, sport+ in individual.

Kaj pa motorji? Če preskočimo najzmogljivejši AMG izvedbi (Mercedes-AMG C63 Coupe in C63S Coupe) s 350 kW in 375 kW, bo “civilna” motorna paleta sestavljala štiri bencinske (C180 s 115 kW, C200 s 135 kW, C250 s 155 kW in C300 s 180 kW) ter dva dizelska motorja (125 in 150 kW). Avtomobil bo na naš trg prišel v času treh dobrih mož, decembra letos, zato dobro premislite o vašem seznamu želja.

Robert Lešnik ob svojem zadnjem izdelku na Mercedes-Benz Fashion Week v Ljubljani

Robert Lešnik ob svojem zadnjem izdelku na Mercedes-Benz Fashion Week v Ljubljani

Fotografije (instagram): @mercedesbenzSI, @anejferko, @leakralj, @mocha21, @zane_aa
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja