Mercedes-Maybach S600 v Luki Koper

Luka Koper je, kljub zapletom pri prevozu s strani Slovenskih železnic, postalo glavno pristanišče za izvoz mercedesov v države bližnjega vzhoda. Med zadnjo pošiljko avtomobilov, ki na velikih parkiriščih Luke Koper pričakujejo prihod ladje, se je znašla tudi skupina mogočnih Maybach S600.

Mercedes-Maybach S600 - Koper, Slovenija

Nedavno je Mercedes iz dolgega zimskega spanca obudil prestižno znamko Maybach, s katerim se želijo še bolj približati najbolj zahtevnim kupcem. Novi Maybach je od osnove na Mercedes razreda S za 20 centimetrov daljši, tako po dolžini kot tudi po medosni razdalji. To se odraža v prostornejši notranjosti, ki je s precizno izdelavo in razkošnimi materiali v celoti posvečen udobju zadnjih dveh potnikov.

Mercedes-Maybach S600 je dobil 6,0-litrski V12 biturbo motor z močjo 390 kW oz. 530 “konjskih moči”. Največji navor 830 Nm je na voljo pri 1900 vrtljajih na minuto. Dovolj moči za hitrosti do 250 kilometrov na uro in 5 sekundni pospešek z mesta do 100 km/h. Na voljo je tudi šibkejši Maybach S500, ki ga poganja 4,6-litrski V8 biturbo motor z izhodno močjo 335kW/455KM in največjim navorom 700 Nm.

Mercedes-Maybach S600 - Koper, Slovenija

Foto instagram: anonimno
Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja