Naslednji teden vabljeni na 24. Avtomobilski salon Slovenije

Težko pričakovani Avtomobilski salon se po dolgih letih vrača v Ljubljano. Organizatorja, Gospodarsko razstavišče in Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, sta ga po 11 letih pripeljala v Slovenijo, po 16 letih pa nazaj v Ljubljano. Obiskal sem novinarsko konferenco pred salonom


Na Gospodarskem razstavišču bomo tako naslednji teden, od 27. marca do 2. aprila, vseh sedem dni lahko občudovali parado avtomobilizma, ki bo, kot je dejal mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, z 260 vozili zasedla 12.000 kvadratnih metrov razstavnih površin. »Dolgoletna odsotnost takšne prireditve je vrzel, ki jo bo 24. Avtomobilski salon Slovenije s predstavitvijo zadnjih modelov, kar 29 slovenskih premier in nemalo svetovnih s salona v Ženevi zagotovo zapolnil. Pri tem smo se kar se da vživeli v sodobnega kupca – zakaj potrebuje salon in kaj od njega pričakuje. Še vedno je bolj zanimivo videti avtomobil v živo kot pa na fotografiji prek spleta. Se vanj usesti, ga doživeti v živo. Kot pa je v navadi na sejmih v naši organizaciji, ni dovolj, da se neka panoga samo predstavi. Pomemben je tudi spremljevalni program – izobraževalna predavanja in svetovanja za obiskovalce salona. Z avtorji oddaje Avtomobilnost smo ga pripravili v t.i. Tehnološkem paviljonu. Pričakujemo, da si bo največjo sejemsko prireditev s področja avtomobilizma v Sloveniji ogledalo od 80.000 do 100.000 obiskovalcev,« je dejal mag. Iztok Bricl.

Razstavni program 24. Avtomobilskega salona Slovenije v kar 11 razstavnih dvoranah je predstavil mag. David Jurič, predsednik Sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije. »Za sodelovanje se je odločilo 27 avtomobilskih znamk oziroma njihovih zastopnikov, ki bodo pokazali 29 slovenskih premier, 7 električnih ter 7 hibridnih modelov. Skupno se na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije predstavlja približno 260 vozil, od tega je 41 lahkih gospodarskih vozil.«

Mag. Jurič je predstavil razstavljavce oziroma njihove blagovne znamke še glede na njihovo razporeditev po dvoranah Gospodarskega razstavišča:

Montažna dvorana A1 bo gostila znamke Renault, Dacia, Peugeot, Citroen in DS.
– V Kupoli A se bodo predstavili Suzuki, Toyota in Ford.
– Kocka oziroma dvorana A2 bo rezervirana za Audi, VW, Škodo, Seata in Porsche.
– V Stekleni dvorani C bodo razstavljena vozila znamk Hyundai, Mazda in Opel.
– Marmorna dvorana B bo namenjena Mercedes-benzu, Smartu, Lexusu ter Nissanu.
– V montažni dvorani F si bo možno ogledati vozila znamke BMW v povezavi z GB leasingom in Mini.
– Montažna dvorana D bo rezervirana za predstavitev lahkih gospodarskih vozil več znamk.
– Na Salonu pa si bo možno ogledati tudi vozila Alfa Romeo, Volvo, Lamborghini in tudi nekaj motociklov preddverju Marmorne dvorane B2 bo razstavljena ter blagovna znamka Tesla.

Naj omenim le nekaj avtomobilov, ki bodo na ogled: Alfa Romeo Stelvio, Audi R8 Spyder, hibridni dirkalnik Audi R18 e-tron Quattro, Ford Mustang & Focus RS, Hyundai i20 WRC, Mercedes-AMG GT R, Nissan GTR, Porsche Carrera 4 GTS, Renault R.S. 01, Volkswagen Arteon …

Tloris Gospodarskega razstavišča – 24. Avtomobilski salon Slovenije

Spremljevalni program je orisal Andrej Brglez, organizator Tehnološkega paviljona in avtor oddaje Avtomobilnost, TV Slovenija. V Tehnološkem paviljonu želijo obiskovalce spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila izberejo zase kar najbolj ustrezen model za svoj način življenja, za svojo avtomobilnost. Tam jih bodo poznavalci in strokovnjaki seznanili z vsem, kar je možno v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo, kateri tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke idr. Lahko se bodo preizkusili v varni vožnji na posebnem simulatorju ter se na lastni koži prepričali, katere vozniške motnje vse povzroča nepazljiva vožnja, kot sta npr. uporaba mobilnika, vožnja v visokih petah idr. Izvedeli bodo kaj več o električni mobilnosti, pa tudi novi evropski zakonodaji, ki je pred vrati, kaj vse pomeni udobje v avtu, od pravilne drže, sedeža, postavitve volana do povezljivosti telefonov in avtomobilov. Spoznali bodo nove trende avto akustike, kako tehnično deluje motor, novosti ter kakšno je sodobno lastništvo avtomobilov.

Spremljevalni program TUKAJ

Avtomobilski salon je prvi dan, 27. marca, od 9. do 15. ure namenjen le poslovni javnosti in predstavnikom medijev, za katere so razstavljavci na svojih razstavnih prostorih pripravili novinarske konference. Po 15. uri pa vse do 20. ure pa bo odprt tudi za najširšo javnost.

Odpiralni čas TUKAJ

Vstopnice, tudi družinske, so že v predprodaji na spletni strani Gospodarskega razstavišča in na prodajnih mestih Mojekarte.si ter na Petrolovih bencinskih črpalkah. Vsak obiskovalec bo prejel izvod revije Avto magazin s sejemskim katalogom.

Vstopnina TUKAJ

Na Gospodarskem razstavišču so v skladu s sodobno dostopnostjo do sejmišč za obiskovalce organizirali »zeleno«, tudi cenovno izredno prijazno dostopnosti do salona s P+R parkirišč in z avtobusi LPP. Za konec tedna smo skupaj z Ljubljanskim potniškim prometom organizirali P&R Stožice ter parkirišč ob Žalah tudi dodatne, posebne prevoze:

Kako do salona, parkiranje TUKAJ

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Avtomobilski salon Slovenije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja