V Slovenijo zapeljal prenovljeni Fiat 500

V Slovenijo je zapeljal prenovljeni Fiat 500. Morda se vam zdi italijanski malček enak, a v resnici v sebi skriva veliko novosti. Avtomobilček, ki v petdesetih letih prejšnjega stoletja motoriziral celotno Italijo, v sodobnejši različici pa ga srečujemo od leta 2007 naprej, je danes globalno najbolj prepoznaven fiatov izdelek.

2016 Fiat 500 - Ljubljana, Slovenija

Sprememb res ni veliko, saj je bilo prepoznavno obliko pravzaprav nepotrebno spreminjati, kljub temu pa pozorno oko opazi novo masko ter sprednje in zadnje odbijače. V novih zgornjih lučeh se skrivata prenovljena zasenčena žarometa ter utripalke, malo nižje so LED in dolge luči, novinke pa so meglenke spodaj. Najbolj opazne spremembe je bil deležen zadnji par luči z novim osrednjim delom v barvi karoserije. Kupec ima na voljo veliko barvnih kombinacij, na voljo pa sta tudi nova bordo in koralno rdeča barva karoserije. V notranjosti je opaziti predvsem nov volanski obroč ter nekaj prenovljenih detajlov. Vozniku je na voljo tudi sistem uConnect, ki smo ga spoznali že v Fiat 500X. Za varnost je poskrbljeno s sedmimi varnostnimi blazinami ter boljšimi zavorami, večje varnosti pred trki pa so deležni tudi pešci.

Na začetku bo kupcem na voljo 1,2-litrski bencinski motor z 51kW/69KM in 1,3-litrski turbodizel z 70kW/95KM. Pozneje bo ponudba bogatejša z dvovaljnim multiar motorjem in 1,2-litrskim bencinarjem z možnostjo preklopa na LPG plin. Na slovenskem trgu cene ostajajo enake in se gibajo med 10.990 in 14.900 evri.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

2016 Fiat 500 - Ljubljana, Slovenija

Fotografija novega Fiat 500 na moji avtomobilski instagram strani @slovenia_auto

A photo posted by @slovenia_auto on

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja