Novi Audi TT

Nedavno je Audi tudi v Sloveniji predstavil novega Audi TT. Coupe se v svoji tretji generaciji predstavlja z najbolj agresivnim videzom doslej. Ravne linije in koničasti koti uveljavljajo povsem nov oblikovalski jezik in postavljajo temelje nove generacije znamke Audi. Avtomobil so pred kratkim fotografirali v okoliških gozdovih Švedskega mesta Malmö, kjer je s srebrno barvo karoserije in platišči v črno-srebrni kombinaciji, lepo poživil zasneženo okolico.

Audi TT

Audi TT je na voljo s popolnoma novim štirikolesnim pogonom Quattro, s katerim lahko premaguje najtežje pogoje tudi na zasneženih in poledenelih cestah. Vozniku so omogočili več stabilnosti in izrazito vozno dinamiko, kar so dosegli s prilagojenim porazdeljevanjem navora do 100 % pogonske moči na eno premo.

Na voljo so trije različni štirivaljni motorji, dva TFSI bencinska in TDI dizelski, vsak s turbo polnilnikom in neposrednim vbrizgom goriva. Njihova največja moč je v razponu od 184 KM do 310 KM v TTS. Voznik lahko izbira med šeststopenjskim samodejnim ali ročnim menjalnikom. Najmočnejši TTS je serijsko opremljen s Quattro štirikolesnim pogonom, med tem, ko je dizelski motor dobavljiv le v kombinaciji s sprednjim pogonom.

Ti je bil članek všeč? Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja