Porsche 911 Carrera Coupe 996

Težko je verjeti, da je minilo že dobro desetletje, od konca proizvodnje Carrere z interno oznako 996. Kljub lepi starosti, linije izpod rok nizozemskega oblikovalca Harma Lagaaya še vedno pritegnejo marsikateri pogled ljubiteljev športne pločevine. Proizvodnja v Stuttgartski tovarni se je pričela leta 1997, v sedmih letih pa je proizvodne trakove zapustilo 175.262 avtomobilov.

Porsche 911 Carrera 996

Model 996 je imel le malo skupnega s svojim predhodnikom, saj so zanj pripravili povsem novo šasijo in vodno hlajeni motor, ki je po 34. letih nadomestil zračno hlajenega (predvsem zaradi varovanja okolja). Serija 996 med ostalimi 911 izstopa predvsem zaradi svojih značilnih žarometov, ki niso okrogle oblike (kot je to značilno za vse ostale generacije 911). In prav nad žarometi je imela avtomobilistična javnost največ pripomb, saj je še najbolj spominjal na cenejši model Boxster 986.

Prvi 996 so bili na voljo s pogonom na zadnji kolesni par, šele pozneje s štirikolesnim pogonom in 3,4-litrskim atmosferskim motorjem, ki proizvede 224 kW (296 KM). Leta 2000 so predstavili 966 Turbo, ki je opremljen s štirikolesnim pogonom in 3,6-litrskim twinturbo motorjem z močjo 309 kW (420 KM).

Manjša prenova zunanjosti standardnih modelov je sledila leta 2002. Restyling je vključeval prenovo glavnih žarometov (t.i. turbo style) in novo sprednjo masko. Poleg tega so povečali moč 3,6-litrskega motorja in dodali 15 konjskih moči. Istega leta so pričeli s proizvodnjo modela 996 Targa, za katerega je značilno drsno strešno okno, premierno pa je bil predstavljen tudi 4S model.

Porsche 911 Carrera 996 zadaj

V Sloveniji je na voljo precej rabljenih 996, tokrat pa vam predstavljam odlično ohranjen coupe v kovinski bordo barvi, ki prihaja z okolice Celja. Avtomobil izdelan leta 1999 ima 127.000 prevoženih km, ki jih je premagal s pomočjo 224 kW (301 KM) zmogljivega bencinskega motorja. Za prenos skrbi 5-stopenjski avtomatski menjalnik. Na avtomobilu je montiran Gemballa športni izpuh s kolektorjem in loncem, ter Gemballa distančniki za širši kolotek.

Trenutni lastnik navaja, da ima skrbno vozen in negovan avtomobil zabeleženo vso servisno zgodovino. Pred kratkim je bila iz preventivnih razlogov opravljena generalna obnova motorja. Po mnenju mehanika, ki je opravil obnovo motorja, je bilo že predhodno stanje v odličnem stanju, po obnovi pa je motor kot nov. Avtomobil je uvrščen v porsche youngtimer program, ki dokazuje tehnično brezhibnost vozila. S priloženo kartico vam je na voljo 30 % popusta pri servisnih storitvah in 25 % popusta pri nakupu originalnih delov.

Prodajalec Sergej avtomobil prodaja za 18.200 € in obljublja dodaten popust na plačilo z gotovino. Možna je tudi menjava vozila s cenejšim avtomobil in z vašim doplačilom. V ceno so všteta originalna 17 colska platišča z zimskimi pnevmatikami in nameščena 18 colska platišča s pnevmatikami Pirelli Rosso Zero N4.

Za več informacij obiščite oglas na avto.net

Zapis ni vezan na aktualnost izvirnega oglasa. Vir: avto.net
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja