V Slovenijo prispela že dva Porsche 911 GT3 RS

Porsche Slovenija je uvoznik, ki v Slovenijo pripelje največ ekskluzivnih vozil in se prav zaradi tega prednostno pojavlja na naših straneh. Ob tem ne mislim le na civilne izvedenke modela cayman ali 911 oz. zdolgočasene športne limuzine Panamere, temveč govorim o najekskluzivnejših modelih, kar jih premore narediti Stuttgartska športna znamka. Lani smo pisali o edinem prodanem 918 Spyder pri nas, na slovenskih cestah je zelo opazen najnovejši 911 GT3. Pred kratkim smo naleteli dva čisto sveža Cayman GT4, danes pa je v Slovenijo prispel že drugi Porsche 911 GT3 RS.

Po neuradnih informacijah je lastnik enega GT3 RS Sandi Boh, dirkač in direktor podjetja BTS Company.

Verjetno najbolj atraktiven porsche v aktualni ponudbi pod zadnjim pokrovom skriva novi atmosferski 4.0-litrski V6 motor, ki premore slabih 500 konjev oz. 386 kW pri 8.250 vrtljajih na minuto. Porsche 911 GT3 RS ima pogon na zadnja kolesa ter prej omenjeni šestvaljni motor, ki je spojen s sedem-stopenjskim menjalnikom PDK z dvojno sklopko. Pri porscheju pravijo, da je novinec stezo Nordschleife premagal v sedmih minutah in dvajsetih sekundah. Slabo ni niti pospeševanje na kratke razdalje: 100 km/h doseže v 3,3 sekunde, 200 km/h v 10,9 sekunde. Njegova končna hitrost znaša ekstremnih 310 km/h. Resnično odlično dirkaško orodje iz Stuttgarta.

Salonske fotografije GT3 RS

Uradni video na stezi

GT3 RS z dodatnim dirkaškim paketom club sport v Sloveniji stane tudi do 290 tisoč evrov. Paket club sport vključuje vgrajen dodatni paket club sport, ki vključuje varnostno kletko, šesttočkovne varnostne pasove in gasilni aparat. V Slovenijo večjega števila GT3 RS verjetno ne bo, saj je slovenski uvoznik izpolnil kvoto dveh avtomobilov, ki sta bila namenjena slovenskemu trgu.


Porsche 911 GT3 RS

Fotografije (instagram): @codymatej & @gregorloeb. Ostale fotografije so simbolične.
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja