Porsche parade Europe 2016 / Bled, Slovenia

Bled je bil minule tri dni neuradna evropska Porsche prestolnica. Na gorenjskem so se razvajali člani Porsche klubov iz vse Evrope. Srečanje, ki se na vsake dve leti odvija v drugem koncu Evrope, sta letos družno organizirala Porsche Klub Slovenija in Porsche Club Hrvatska.

Porsche 911 GT3 RS - Letališče Lesce

Na Bledu se je tako zbralo preko 200 športnih avtomobilov priljubljene nemške znamke ter približno enkrat več udeležencev. Športnike je bilo v gorenjskem biseru opaziti praktično na vsakem koraku. Bežen pogled na registrske oznake avtomobilov, med katerimi so prevladovale različne generacije legendarnega modela 911, je razkril, da je največ udeležencev dogodka prihajalo iz Nemčije, Avstrije in Italije. Kljub pestremu voznemu parku je bilo pogrešati superšportnike iz Stuttgarta, ko sta 918 Spyder in Carrera GT. “Lovce na avtomobile” je potešila družba kar petih najnovejših 911 GT3 RS, od katerih je bil en odet v fenomenalno vijolično barvo. Lastnik iz Švice, naj bi imel v svoji garaži kar 16 porschejev, večino od teh je RS izvedenk.

Srečanje na Bledu sem si ogledal v četrtek, ko se je večina udeležencev podila po letališki stezi v Lescah na Gorenjskem. Dogajanje na Bledu se je zaključilo z veliko petkovo Porsche parado ter preselilo v Postojno, nato pa v Rovinj. Več pa v foto pregledu.

Dan 2 – Foto: Tadej Tomc

Dan 3 – Foto: Kristjan Ažman (Instagram)

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja