Portopiccolo

Med nedavnim potepanjem po bližnji italijanski obali sem obiskal tudi Portopiccolo. To sodobno, predvsem pa prestižno obmorsko naselje, se nahaja na južnem delu priljubljenega Sesljanskega zaliva. Zgradili so ga na mestu nekdanjega kamnoloma, ki je dolga leta kazil podobo obale med slikovitima obmorskima gradovoma Miramare in Devin. Izjemen objekt, ki se v obliki strnjenega mediteranskega naselja razteza na 3,5 hektarja površine, so za javnost odprli pred dobrim letom dni, investicija pa je presegla pol milijarde evrov.

S samega vrha se odpre izjemen pogled na naselje vil, terasastih hiš in stanovanjskih enot v zaselku, ki skupaj obsegajo kar 460. bivalnih enot. Vsem kupcem zagotavljajo podporne storitve, ki so zasnovane kot okolju prijazne. Električno energijo tako proizvaja bližnja sončna elektrarna, ogrevajo pa se s pomočjo geotermalne energije. Ob bivališčih ni opaziti jeklene pločevine, saj so vsi avtomobili skriti v podzemnih garažnih hišah s kar 1450 parkirnimi mesti, od tega jih je 400 namenjenih zunanjim obiskovalcem.

Sprehod po dolgi, vijugasti cesti obiskovalce pripelje do osrednjega trga, ki ga obkrožajo hotel Falisia Resort&Spa (edini hotel s petimi zvezdicami v Furlaniji Julijski krajini) ter številni butiki, lokali in restavracije. Na drugi strani trga se razteza sodobna marina s kar 121. privezi. Prebivalci, za zasoljeno ceno pa tudi obiskovalci, se lahko razvajajo v “Beach club”, ki ga vključujejo bazeni z turkizno modro barvo ali pa se podajo v morje, na umetno oblikovanem obalnem delu naselja. Tu so jim na voljo ležalniki ter senčniki, osebje naselja pa vestno ustreže vsem njihovim željam.

V naselju, po ulicah katerega se vije vonj po novem, še ni čutiti utripa in duše tistega pravega mediteranskega mesta. Investitorji se hvalijo, da so prodali že dobro polovico stanovanjskih enot, med prvimi pa so bila zasedena prav tista največja in najprestižnejša. Če vam cena 7000 € na kvadratni meter za novo počitniško hišo ob morju skupaj z vsemi ugodnostmi, ki ga nudi naselje, ne povzroča posebnih težav, vam delim povezavo z nekaj več informacijami. Vsi ostali radovedneži pa se le zapeljite na ogled, ko boste nekje v neposredni bližini.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja