Pregled leta 2015

Kmalu bomo zakorakali v leto 2016, hkrati pa prav v tem času obeležujem prvo leto obstoja avtomobilskega bloga voznipark.si. Zato je prav, da ob zaključku leta pogledam nazaj ter naredim kratek pregled vsebin, ki vas je navduševala na mojih medijih.

Spletno stran voznipark.si sem ustvaril z namenom, da fotografijam avtomobilov, ki jih skozi vse leto delim na vse bolj priljubljeni instagram strani @slovenia_auto, vdihnem zgodbo ter jim tako dodam dodatno vrednost in predstavim širši internetni javnosti. Moj namen ni bil tekmovanje z uveljavljenimi slovenskimi avtomobilskimi portali, ampak sem želel do bralcev pristopiti z malce drugačnimi vsebinami.

Ustvarjanja na strani sem se lotil zelo optimistično, na določeni točki v letu pa je ta optimizem popustil in objave na strani so postajale vse redkejše. Pisanje in oblikovanje člankov je vendarle bolj zahtevno kot le preprosto objavljanje fotografij na družbenem omrežju. A želja po ustvarjanju vsebin je bila večja od lenobe, zato sem se v jesenskih mesecih zadeve zopet malo bolj resno lotil. Bolj aktiven sem postal tudi na Facebooku, kjer pa bo potrebno še veliko dela in dodatne promocije, da stran bolj zaživi.

V letu 2015 je na slovenske ceste zapeljalo precej ekskluzivnih avtomobilov, morda celo več, kot sem si jih ob začetku leta upal želeti. Večino od teh sem ujel v svoj fotografski objektiv ali jih pridobil preko zvestih instagram sledilcev. Večje razočaranje sem doživel pri pridobivanju testnih avtomobilov. Razumem, da testnih avtomobilov ne morem dobiti preko uvoznikov, ker so ti polno zasedeni. Manj pa razumem neodzivnost lokalnih trgovcev, ki bi jim lahko preko svojega članka omogočil odlično reklamo. Vodim namreč tudi dobro odzivno FB stran svojega domačega kraja. Mali lokalni trgovci žal še vedno mislijo, da se avtomobili prodajajo sami od sebe. Ti visoke zneske namenjajo oglaševanju na komercialnih radijih, ob tem pa nimajo posluha za odlično ponudbo svojega someščana, ki jih ne bi stala praktično nič. Pustimo zdaj to ob strani, bilo je zanimivo leto, v katerem sem se tudi preko ustvarjanja avtomobilskih spletnih vsebin naučil veliko novega.

Avtomobili, ki so vas navdušili v letu 2015

Top avtomobili v mojih člankih

Lamborghini Aventador – Enega izmed dveh “slovenskih” Aventadorjev sem sicer ujel že lani, a fotografije so navduševala tudi letos. Objavili so jo tudi na enem izmed največjih avtomobilskih instagram profilov @amazingcars247, kar si štejem kot veliko priznanje. Fotografija je dosegla že preko 37 tisoč všečkov.

Audi R8 – Prvi primerek nove generacije Audi R8 se je v decembru pojavil v Sloveniji. Ta je razburil predvsem s svojo visoko ceno.

Ferrari Enzo – Že nekaj let nesporni kralj slovenskih cest, prejšnja leta sicer malo opažen, je bil letos neobičajno veliko na cestah. Fotografije so namreč deževale neprestano, tako iz Slovenije, kot tudi s sosednje Hrvaške.

Lamborghini Huracan – Decembra se je na izbranih lokacijah po Ljubljani in okolici pojavil naslednik Gallarda.

Porsche 911 GT3 RS – Leta 2015 sta bila v Sloveniji prodana dva čistokrvna cestna dirkalnika Porsche 911 GT3 RS. Ob GT3RS ne smem pozabiti omeniti dveh manjših, a nič manj izjemnih Porsche Cayman GT4.

Ford Mustang – Prvič v svoji dolgi zgodovini je v Evropo tudi uradno zapeljal novi Ford Mustang.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series – Brutalni SLS AMG je letos spomladi na poti iz Budimpešte ustavil tudi v Ljubljani. Praktično vse leto pa je slovenske “carspotterje” razveseljeval tudi prvi Mercedes-AMG GT-S v Sloveniji.

Porsche 356 – Na srečanju starodobnikov v Mirni sem spomladi ujel ravnokar restavriranega legendarnega Porsche 356.

Ferrari 430 Scuderia Spider 16M & Alfa Romeo 8C – Dva ekskluzivna italijana, ustvarjena v omejeni seriji, na uradnem ferrari servisu v Ljubljani. Oba sta v v lasti hrvaškega zbiratelja avtomobilov Branka Ostovića

Leto 2015 na instagramu – @slovenia_auto

Na Instagramu je bilo izjemno leto. V letu dni smo dobili 2400 novih sledilcev, tako da nas je danes že preko 6000. In prav vse združuje ljubezen do hitrih in prestižnih avtomobilov. Vse več je sledilcev, ki nam redno pošiljajo fotografije ter dajejo informacije o različnih avtomobilih. Tudi naš uradni hashtag #sloavto je lepo zaživel, pod njim se danes skriva 1460 fotografij. V letu 2015 sem objavil 214 svojih in vaših fotografij, skupaj pa smo dosegli preko 51.000 všečkov.

9 najbolj priljubljenih fotografij v letu 2015 potrjuje, da Sloveniji vladajo nemški avtomobili.

@slovenia_auto #2015bestnine

Moje osebne želje za leto 2016 so:
– da bi ustvaril veliko dobrih avtomobilskih zgodb,
– na slovenskih cestah ujel čim več ekskluzivnih avtomobilov,
– še vedno si želim aktivno vključiti v testiranja novih avtomobilov.

Hvala za vso podporo. Naj ti novo leto prinese številne uspehe v osebnem in poklicnem življenju. Spremljaj me tudi v letu 2016. Srečno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja