Prodaja se: 2013 Lotus Evora S

V Novi Gorici se prodaja zanimiv športnik, s katerim lahko z dirkalne steze brez slabe vesti zavijete tudi na daljši “roadtrip”.

Lotus je avtomobilski javnosti znan kot specialist za male in lahke, predvsem pa brezkompromisne športnike. Z Lotus Evoro so Britanci leta 2009 na cesto postavili za njih predvsem neobičajen avtomobil, s katerim lahko voznik udobno prevozi daljše razdalje, kljub temu pa ni prikrajšan za radosti športne vožnje.

Aluminijasti avtomobil z dolžino 4,34 metra na tehtnici pokaže zajetnih 1.380 kilogramov, kar je precej več, kot je to značilno za ostale modele iz Lotusove delavnice. Čeprav prvi pogled na coupe tega ne razkriva, se lahko v avtomobilu peljejo štirje potniki, ob čemer morata zadnja dva zaradi prostorske stiske vsak pri sebi skleniti kakšen kompromis več.

Britanskega športnika v osnovni izvedenki poganja 3,5-litrski Toyotin šestvaljni agregat. Za prenos 206kW/280KM moči in 250 Nm navora na cesto skrbi serijski šeststopenjski ročni menjalnik ali šeststopenjski avtomatski menjalnik iz seznama dodatne opreme. Avtomobil 100 km/h doseže v 5,5 sekundah, njegova končna hitrost pa je pri 250 kilometrih na uro. Močnejša Evora S je sposobna proizvesti 259kW/350KM moči s katerimi do stotice pospeši v 4,5 sekunde, končna hitrost pa je zabeležena pri 277 kilometrih na uro.

In prav zadnja, Lotus Evora S, se prodaja na Goriškem. Športnik iz leta 2013 v kovinski beli barvi ima prevoženih 38.000 kilometrov. V zamenjavo za avtomobil boste svoje prihranke oklestili za 47.990 evrov. Več informacij na avto.net

Zapis ni vezan na aktualnost izvirnega oglasa. Vir: avto.net

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja