Jaguar XK-R

Jaguar XK je bil predstavljen leta 2006, deset let za predhodnikom, po katerem je prevzel nekatere oblikovne poteze. Kljub temu pa so ga nadgradili v skladu s sodobnimi oblikovalskimi trendi. To so bila v bistvu zadnja leta, ko je Jaguar še vedno životaril pod ameriškim koncernom Ford, model XK pa je bil eden izmed zadnjih poskusov, ki naj bi znamko rešil pred prodajo ali propadom. Leta 2008 je Jaguar, v kompletu z znamko terenskih vozil Land Rover, prevzel indijski velikan Tata, nakar se je začela pisati nova zgodba o uspehu teh dveh tradicionalnih britanskih znamk.

2008 Jaguar XK-R

Serija XK že na prvi pogled deluje tako, kot bi moral delovati vsak čistokrvni športni Jaguar. Voznika navdušuje z dinamično vožnjo, hkrati pa ga ne obremenjuje z nepotrebnimi podrobnostmi. “Divja mačka” je zgrajena okoli aluminijaste karoserije, zato je izjemno lahka, kljub temu pa presenetljivo okretna.

Jaguar XK-R poganja zmogljiv 4,2-litrski V8 motor, ki razvije 306 kW oz. 416 “konjskih moči”. To mu omogoča start z mesta do 100 km/h v 5,3 sekundah, njegova najvišja hitrost pa je zabeležena pri 250 kilometrih na uro. XK-R le težko ločimo od običajnih XK verzij. Nekaj sprememb je opaznih le na sprednjem in zadnjem delu ter dodatni zelenordeči črki R.
Še nekaj besed o belem XK-R, ki se tokrat prodaja na Štajerskem. Avtomobil, ki ima od leta 2008 do danes prevoženih za dobrih 59.000 kilometrov in je bil vozen le ljubiteljsko ter redno servisiran, se prodaja zaradi neuporabe za ceno 33.590 €. Preveri na avto.net

Jaguar XK-R - Maribor, Slovenija

Zapis ni vezan na aktualnost izvirnega oglasa. Vir: avto.net
Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja