Shmee150 v Sloveniji!

Slovenijo je na začetku septembra obiskal eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov iz sveta superšportnih avtomobilov. Britanec Tim Burton, na družbenih omrežjih znan kot Shmee150, je v Ljubljano pripeljal kar tri izmed svojih petih avtomobilov. Naša prestolnica je bila namreč izbrana za start roadtripa Fuel Faction ENA, ki je ekipo štirih avtomobilov vodila skozi Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Italijo in Francijo.

Kakšen vtis je na Tima pustila Slovenija (ekipa je iz Ljubljane krenila proti Gorenjski, se povzpela na Vršič, ob bistri Soči zapeljala do Trsta ter vožnjo nadaljevala proti Šibeniku), si poglej v videu. Spodaj si lahko prebereš več o njegovih avtomobilih, ogledaš fotogalerijo s starta “Fuel Faction ENA” v Ljubljani ter pogledaš še dva videoprispevka posneta pri nas.

Shmee150 vozni park

Najbolj ekskluziven iz Timove flote je McLaren 675LT Spider, ki je na 500 primerkov omejena izvedenka “civilnega” 650S Spider. Pred brezstrešno različico je bilo narejenih 500 kupejev, eden izmed njih pa se je prav tako nahajal v Timovi lasti. Cena novega 675LT je znašala preko 330.000 evrov, avtomobil pa že pridobiva na ceni.

Za športnima sedežema, ki so si ju izposodili pri hyperšportniku P1, se pod steklenim pokrovom skriva zmogljiv, 3,8-litrski prisilno polnjeni V8 s 496kW/666KM, s pomočjo katerega se avtomobil do stotice izstreli v 2,9 sekunde, 200 km/h doseže v 8,1 sekunde, njegova končna hitrost pa je omejena na 327 kilometrov na uro. Avtomobil velja za izjemno lahkega, saj je zgrajen okoli osrednjega monokoka iz ogljikovih vlaken. Kratica LT je ljubiteljem cestnih superšportnikov iz angleškega mesteca Woking dobro znana, saj ga jo je nosil dirkalnik F1 GTR Longtail, ki je leta 1995 slavil na legendarni vztrajnostni dirki 24 ur LeMansa.

Shmee150 McLaren 657LT Spider - Ljubljana, Slovenija - Fuel faction Trading 212

“Electric lime” Porsche Cayman GT4 je pravi cestni dirkalnik s sredinsko postavljenim 3,8-litrskim motorjem s šestimi valji, ki proizvede 385 “konjskih moči”. Kot se za dirkaško naravnan avtomobil spodobi, je GT4 na voljo le z ročnim menjalnikom. Od nič do sto pospeši v živahne 4,4 sekunde, nato pa, preko dvestotice v 14 sekundah, doseže končno hitrost 295 km/h.

Malo več prtljage kot prejšnja dva sprejme Ferrari FF. Prostoren vranec iz Maranella je kot nalašč za dolga potovanja. Poganja ga 6,3-litrski V12 motor (485kW/651KM) s pomočjo katerega ta elegantni coupe doseže končno hitrost pri 335 kilometrih na uro. Shmeejevi ekipi se je na razburljivem popotovanju pridružil še živahni mali športnik BMW M2 Coupe, ki je med bivanjem v Sloveniji dobil nadgradnjo v obliki izpušnega sistema Akrapovič.

Shmee150-ja v domači garaži čakata še najnovejši Ford Focus RS in britanska ikona Mini, kmalu pa se pridružijo še Aston Martin GT8, Mercedes-AMG GT-R in Ford GT (izdelali bodo le 400 vozil!)

Ekipo sem pred startom 1. etape (Ljubljana – Vršič – Trst – Šibenik) ujel na parkirišču hotela Radisson Blu v Ljubljani, kjer sem Tima osebno spoznal, si ogledal njegov izjemen vozni park ter zakulisje snemanja zanimivih video blogov, po katerih je postalo ime Shmee150 znano širnemu svetu.

VIDEO: Shmee150 z ekipo zašel na makadam v okolici Ljubljane

VIDEO: Shmee150 na obisku pri Akrapoviču v Ivančni Gorici

Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

A photo posted by Tadej Tomc (@tadejtomc) on

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja