Subaru WRX STi

Na dvorišču podjetja BTS v Ljubljani se je redkim sončnim žarkom meglene Ljubljane nastavljala najnovejša Impreza* WRX STi. Zamazana pločevina v legendarni modri barvi je pripovedovala zgodbo minulega konca tedna. Lastnik slednjega avtomobila očitno dobro ve, na kakšne ceste sodi športen japonec.

*Uradno ime avtomobila je sicer WRX STi, kljub temu pa ga marsikateri ljubitelj tovrstnih avtomobilov hitro poveže z legendarnim imenom Impreza.

Subaru WRX STI - Ljubljana, Slovenija

WRX STi združuje moč in natančnost, ki mu po zaslugi simetričnega štirikolesnega pogona in boxer motorja omogočata edinstveno mesto v njegovi kategoriji avtomobilov. Pod pokrovom se skriva aluminijasti 2,5-litrski turbo boxer motor z močjo 227kW/305KM ter 393 Nm navora, ki so na voljo pri 4.000 vrtljajih na minuto. Več kot dovolj moči za končno hitrost 255 km/h ter pospešek z mesta do 100 kilometrov na uro v 5,2 sekunde. Moč se na cesto prenaša preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika s kratkimi prestavnimi razmerji.

Avtomobil po zaslugi izjemno uravnoteženega sistema stalnega simetričnega štirikolesnega pogona do popolnosti izkoristi oprijem koles z vsakršno podlago. Opremljen je z upravljivim srednjim diferencialom (DCCD – Driver’s Control Centre Differential), ki vozniku omogoča izbiro razporeditve navora med sprednjim in zadnjim parom koles. S pomočjo sistema SI-Drive voznik lahko izbere odzivnost in zmogljivost vozila v treh različnih stopnjah: zmerni, učinkoviti in ultra športni. Motor se ponaša s sistemom aktivnega nadzora odpiranja ventilov (Dual AVCS), ki omogoča enakomeren vrh krivulje navora pri različnih režimih delovanja motorja.

Cena Subaru WRX STi v Sloveniji: 60.000 €

Fotografije: Tadej Tomc
Nove vsebine spremljaj na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja