Ukradli in zažgali Audi RS6 DTM

V torek zvečer je bil v oboroženem ropu ukraden eden bolj ekskluzivnih Audijev. Njegov lastnik Douwe Leitner je snemal video o avtomobilu Audi RS6 DTM, ko so v amsterdamskem predoru Piet Hein do njiju pristopili roparji, s strelnim orožjem zagrozili njemu in snemalcu, nato pa zbežali z dragocenim plenom. Avtomobil so le nekaj ur pozneje našli na parkirišču bencinske črpalke, zažganega in popolnoma nerazpoznavnega.

Audi RS6 DTM burn

Tisoč konjska zverina, vredna 500 tisoč evrov, je bila med ljubitelji avtomobilov znana predvsem zaradi njegovega prvega lastnika, švedskega smučarja Jona Olssona. Ta se je z njim udeleževal številnih avtomobilskih prireditev, med drugim pa ga je vozil tudi na letošnjem Gumball 3000, dirki bogatih in slavnih, ki je tokrat potekala na trasi med Stockholmom in Las Vegasom.

Pri načrtovanju unikatnega karavana, inspiracija za njegovo izdelavo je prišla iz nemške serije turnih avtomobilov DTM, je sodeloval nekdanji prvi inženir švedskega proizvajalca superšportnih avtomobilov Koenigsegg, Leif Tufvesson. Celotno izdelavo so prepustili švedskemu tunerju Stertman Motorsport, ki je iz serijskega avtomobila iztisnil vse ter ustvaril popolni show avtomobil.

Jon Olsson je na svojem instagramu profilu med drugim zapisal: “Pogrešali te bomo, vendar nikoli pozabili” in napovedal nov projekt, ki bo zagotovo pognal kri po žilah.

Jon Olsson instagram

Audi RS6 DTM

Eden izmed promocijskih spotov, ko je bil Audi RS6 DTM še v lasti Šveda.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja