Vorsteiner GTRS3

Presenečeno sem pogledal, ko sem na instagramu zagledal spodnji fotografiji mat črnega Vorsteiner GTRS3 z novogoriškimi registrskimi tablicami. Le kdo bi si sploh upal sanjati, da se BMW tako agresivnega videza nahaja v Sloveniji. Radovedno sem pobrskal po internetu ter prišel do ugotovitve, da je avtomobil last slovenskega nogometaša Tima Matavža. A fotografije avtorja @Mrajkovic, so bili posnete že daljnega leta 2002, zato ni jasno, če je BMW še vedno v lastništvu Tima. Mrcina iz Nove Gorice je bila trideseta izdelana ter šele tretja uvožena v Evropo.

Vorsteiner GTRS3

Karoserijo prejšnje generacije M3 so spremenili s zelo širokim aerodinamičnim paketom iz ogljikovih vlaken, ki precej izboljša dodaten oprijem in potisno silo avtomobila. Bavarec, omejen na 100 kosov, ima močno povečane karoserijske dele tako spredaj in zadaj kot tudi ob straneh. A veliki odbijači kupeja ne spremenijo le vizualno, temveč služijo tako hlajenju motorja in zavor (spredaj) oz. izboljšani legi na cesti (zadnji difuzor).

Da spomnim, serijskega M3 poganja 4,0-litrski V8 motor s 420 konjskimi močmi in 400 Nm navora, z omejeno hitrostjo 250 km/h. Črna zver premore veliko več: opremljen s turbopolnilnikom proizvede 680 KM, na dynotestu pa so mu izmerili 700 njutonmetrov navora. Njegova največja hitrost je 339 km/h, do dvestotice pa potrebuje ekspresnih 6 sekund. Tim je svoj avtomobil opremil s Akrapovič izpuhi, saj naj bi bili prejšnji za slovensko policijo celo preglasni. To je avtomobil, ki na slovenskih cestah preprosto ne najde svojega prostora.

Spremljaj me na facebook in twitter ali sledi instagram profilu @slovenia_auto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja